Владика Ярослав: Коли людина довіряє Богові та намагається жити праведно, Господь навідується в її життя [фото]

22 грудня 2014
Друк
Фото прес-служби СДЄ
Бог відвідує людину, яка надіється на Нього та перебуває в праведності. Задля цих відвідин варто духовно трудитись впродовж цілого життя. На цьому 22 грудня наголосив владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, під час душпастирських відвідин парафії св. Анни в м. Борислав. З нагоди храмового празника єпископ відслужив Божественну Літургію в співслужінні о. Романа Василіва, декана Бориславського, та священиків Бориславського деканату.

Під час проповіді владика Ярослав сказав, що празник Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці св. Анною пригадує християнам про те, як Господь розпочав здійснювати Свій задум спасіння людського роду. Упродовж десятиліть праведні Йоаким та Анна переживали тягар самотності, адже не могли мати дітей. "Для людини стародавнього Близького Сходу – це був неймовірно важкий тягар, адже дитина вважалась в ті часи знаком Божої ласки, нагородою за людські чесноти й запорукою спокійної старости", - зазначив проповідник. Втім праведне подружжя довірило Богові визначати їхнє майбутнє, не допускаючи думки, що Господь може бути неуважний або несправедливий.

Владика Ярослав також сказав, що Отці Церкви, Вселенські собори та богослужбові тексти називають Богородицю Пресвятою, Пречистою, Преблагословенною. "Цими словами Церква висловлює переконання віри, що Богородиця є найчистішою з усіх людей і що Господь оберіг її непорочність від будь-якої плями гріха», - наголосив проповідник. Цей догмат віри проголосив папа Пій ІХ у 1854 році.

Наприкінці проповіді єпископ закликав вірних завжди вдаватись під небесний покров Богоматері, яка постійно опікувалась українським народом.

Після завершення богослужіння владика Ярослав подякував священикам парафії за душпастирське служіння та привітав вірних з храмовим святом.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Бориславський деканат, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою