Владика Ярослав: Завдяки Богородиці «Слово сталося тілом і замешкало між нами» [фото]

09 січня 2015
Друк
Фото прес-служби єпархії
У другий день різдвяних свят Церква згадує Божу Матір, завдяки смиренню якій стало можливе Христове Різдво. Про це 8 січня сказав владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, під час Божественної Літургії в Прокатедральному соборі Покрова Пресвятої Богородиці м. Самбора. Єпископу співслужив о. Богдан Добрянський (декан Самбірський), о. Володимир Коркуна (адміністратор парафії) та священики Самбірського деканату.

Під час проповіді архиєрей зазначив: «Той, перед Яким тріпочуть ангели небесні, своєю безкінечною любов’ю вчиняє Собі із Діви Марії Живий Кивот, вмістилище Невмістимого». Пресвята Діва Марія в своїй особі сповнила стремління всього людства. Бо то саме через її постійне смирення – «Нехай станеться мені по твоєму слову» стає здійсненим та можливим величний план Божий – спасіння всього людства.

«В сьогоднішній соборовій молитві у нашому древньому місті Самборі, де прославилася Пресвята Богородиця у чудотворній Самбірській іконі, щиро благодарім Богоматір, що так багато учинила для нашого спасіння», - сказав проповідник. Владика Ярослав закликав вірних вчитись у Богородиці з відкритим серцем слухати Бога. Пречиста допомагає людям «відновити у собі християнську гідність улюблених дітей Божих та завжди пам'ятати, що в Його предвічному задумі кожна людина є цінною та покликана до важливої ролі у здійсненні Божого плану спасіння, незалежно яку владу чи авторитет займає у суспільстві».

Після завершення богослужіння владика Ярослав привітав священиків та вірних з різдвяними святами та побажав радісною колядою прославляти новонародженого Христа.

О. Олег Чупа,
Прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Прокатедральний собор, Самбірський деканат, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою