Єпархіальний фестиваль «Прощання з колядою»

10 лютого 2015
Друк
Ілюстрація
Вертеп
7 лютого в приміщенні Центру молоді, що по вул. Шевченка, 29/1 відбувся Єпархіальний Фестиваль «Прощання з колядою». Це дійство вже традиційно організовує Комісія у справах молоді Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ.

На цьогорічний фестиваль відгукнулася молодь з різних куточків нашої єпархії. Саме дійство розпочалося з благословення та вітального слова голови Комісії у справах молоді о. Олега Кекоша.

Свої вертепи запропонували: парафія Миколая Чарнецького з Ясениці-Сільної; парафія Введення в Храм Пресвятої Богородиці с. Тернавка (Славський деканат); парафія Благовіщення Пресвятої Богородиці (с. Яблунів); парафія Різдва Пресвятої Богородиці (м. Сколе); парафія св. верх. ап. Петра і Павла (с. Попелі).

Цьогоріч вертепи вражали різноманітністю, продиктованою подіями у країні. Нерідко Ірод асоціювався з керівником Російської федерації Путіним, а жид, воїни із запроданцями організацій ЛНР чи ДНР. А також можна було побачити вертеп суто за біблійними мотивами. Організаторів також вразило те, що цьогорічні вертепи і справді були підготовленими: яскраві костюми, цікава постановка, дотримання регламенту (до 20 хв.).

Радісно звіщали про народження Христа колядками парафіяни храму Воскресіння Христового (м. Дрогобич); вокальна група храму Архистратига Михаїла (с. Лішня), а також зразковий художній колектив «Чарівна сопілка» (м. Дрогобич).

Свої віншівки склали присутнім і сестрички Марта і Юстинка Жиляк – юні парафіянки храму Архистратига Михаїла с. Лішні. Всім гостям були вручені подячні грамоти, а також запропоновано солодке частування.

Повідомила
Марія Гарасимчук

Теми: Комісія у справах молоді

Інші публікації за темою