Владика Ярослав під час похоронного богослужіння: Спасибі тобі, отче Василію, за твої поради, які ти давав нам з постелі недуги [фото]

23 квітня 2015
Друк
Фото прес-служби СДЄ
Владика Ярослав прощається з покійним о. Василем Поточняком
21 квітня, увечері, в Прокатедральному соборі Покрова Пресвятої Богородиці м. Самбора владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, у співслужінні владики Григорія, єпископа-помічника Самбірсько-Дрогобицької єпархії, численного духовенства відслужив чин парастасу біля домовини з тілом покійного о. Василя Поточняка. Прийти попрощатись з о. Василем прийшли друзі, знайомі, учасники прощі Самбір-Зарваниця.

"Сьогодні отець Василь вирушає в свою останню прощу Самбір-Зарваниця, яку він часто за життя організовував", - сказав владика Ярослав після завершення заупокійного богослужіння. За словами проповідника, покійний відгукнувся в своєму житті на Боже покликання до священичого служіння. "Цей дар священства він дуже ревно ніс в житті," - наголосив єпископ.

Владика Ярослав розповів присутнім, що в Страсний Четвер, коли Церква згадує встановлення Ісусом Христом таїнства Євхаристії та Священства, він зателефонував о. Василю, щоб подякувати йому за його священиче служіння. На той час, за тиждень до відходу в вічність, отець був вже надзвичайно немічним. "На мої привітання він багаторазово відповідав: Дякую!" - пригадав владика Ярослав.

Проповідник наголосив, що сьогодні це "Дякую!" о. Василь скеровує до всіх, хто не був байдужий в його хворобі. "Спасибі тобі, отче Василію, за твої поради, які ти давав нам з постелі недуги, кажучи: Браття, не легко, коли суглоби пронизує біль, завжди казати: Нехай буде воля Твоя! Не легко в такому стані молитись", - передав єпископ слова покійного священика. "Спасибі, що пам’ятав про нас в цей важкий для тебе час!" - сказав владика Ярослав.

Додамо, що 22 квітня м. Львові, в Соборі святого Юра, Архиєрейську Літургію очолив Преосвященний владика Йосиф (Мілян), єпископ Київської Архиєпархії, та голова Пасторально-Міграційного відділу УГКЦ, де працював останній час покійний о. Василь. Йому співслужили: єпископ-помічник Львівський, Венедикт (Алексійчук) та єпископ Самбірсько-Дрогобицький, Ярослав (Приріз).

Відтак У відпустовому Марійському центрі, Зарваниці, похорон довершили владики Йосиф (Мілян), Київська Архиєпархія, Василій (Семенюк), Тернопільсько-Зборівська єпрахія та Йосафат (Говера), Луцький екзархат. Тіло усопшого о. Василія, з благословення єпископа Терпопільсько-Зборівського, владики Василія, було поховане у крипті під дзвіницею.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Автор світлин Іванна РИЖАН

Теми: Василь Поточняк, Григорій (Комар), Прокатедральний собор, Самбірський деканат, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою