Владика Ярослав очолив Декаду Місійності в м.Сколе [фото]

24 травня 2015
Друк
Фото о. Юрія ХАМУЛЯКА
Владика Ярослав освячує державний прапор
21 травня, у день Господнього Вознесення, в м.Сколе з архіпастирським візитом прибув преосвященний Владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, щоб очолити Декаду Місійності – паломництво в очікуванні Зішестя Святого Духа. Цього року початок сколівської Декади був поєднаний із святкуванням 25-ої річниці підняття українського синьо-жовтого національного прапора в м. Сколе.

З нагоди цього було скликано святкову сесію Сколівської районної ради. З словом благословення Преосвященніший Владика Ярослав звернувся до депутатів Сколівської районної ради І-VІ скликань, депутатів Львівської обласної ради, духовенства району, голів місцевих рад, директорів шкіл району, керівників підприємств, працівників райдержадміністрації, установ, організацій та жителів м. Сколе. Єпископ наголосив, що сотні людей зібрались на міському Майдані, щоб об’єднатись у спільній молитві за Україну. Сини і дочки України віками бажали своєму народу волі і незалежності, в різні епохи жертвуючи за це власне життя. Наприкінці ХХ століття, сказав владика Ярослав, «відновлювалась Христова Церква – як душа нації та народу. Разом  з Церквою воскресала українська державність.

«Як колись Бог через Мойсея закликав свій народ зректися, покинути споживацьке рабство єгипетського фараона і рушити на пошуки власної національної ідентичності і Богом даної землі, так і сьогодні майоріння цього стягу, його піднесення на висоти українського обрію, є закликом для кожного з нас передусім внутрішньо очиститись від гріховних недуг та рабства, що могти рухатися до Богом призначеної для нас мети – утвердження духовно-релігійного, національного, політичного, економічного і соціального буття нашої держави», - сказав проповідник.

Владика Ярослав закликав сколівчан плекати патріотизм. «Підіймімо синьо-жовтий прапор від сьогодні у своєму щоденному житті. Спілкуймося, щоразу вдосконалюймо для себе знання, володіння рідною барвистою, справді Богом дарованою пречудною нашою солов’їною мовою. Шануймо національні свята, давніх та новітніх українських героїв-мучеників, на благодатній крові яких постала сьогоднішня наша держава, наша свобода, як колись Христова Церква через подвиги своїх святих мучеників. Не залишаймося байдужими до добрих справ жертовності на українське військо, допомогу всім пораненим та постраждалим від теперішньої війни. Услід за Христовим закликом: «Досліджуйте Писання» досліджуймо і вивчаймо нашу історію, не даючи нелюдам над нею, а, отже, над нашими предками, національною пам’яттю та ідентичністю, чинити наругу: красти, перекручувати, недомовляти фактів», - наголосив архиєрей.

Освятивши Державний Прапор України, Владика Ярослав передав його пластунам, а вони урочисто підняли його. Опісля присутні промовили молитву митрополита Андрея (Шептицького) за Україну, прикликавши Боже Благословення на карпатський мальовничий чудовий край, на Україну: «Нехай Всевишній благословить усіх нас вірою, надією, любов’ю, миром і злагодою, взаєморозумінням, добром і милосердям…»

Насамкінець у виконанні народного камерного хору «Аве Марія» прозвучав церковний гімн «Боже великий, єдиний».

Повідомив о. Юрій Хамуляк

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Сколівський деканат, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою