У День Незалежності в Катедральному соборі духовенство і вірні подякували Богові за дар свободи

26 серпня 2015
Друк
Фото прес-служби СДЄ
24 серпня, в День Незалежності, владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відслужив Божественну Літургію за мир і Боже благословення для українського народу. Єпископу співслужив владика Григорій, єпископ-помічник, та єпархіальне духовенство. Під час Літургії зі словом до вірних звернувся владика Григорій.

Цього ж дня в Дрогобичі відбулось народне віче приурочене 24-й річниці проголошення Незалежності Української Держави. Звертаючись до присутніх, владика Ярослав зазначив, що цьогорічне свято український народ святкує зі смутком і радістю. «У смутку бо багато з найкращих синів віддали життя за цілісність і соборність Української Держави. В обороні свободи, незалежності, Богом даного права жити вільно, розвивати свої таланти та вільно молитися Богові. У радості бо народжується нова держава, об’єднується народ, який повстає проти агресора», - пояснив єпископ.

Архиєрей зазначив, що Господь Бог співдіяв нашому народові в боротьбі і проголошенні незалежності. «Сьогодні ми по-особливому потребуємо Його допомоги, адже стоїмо перед новою загрозою нападу з боку ворога», - сказав владика. Єпископ закликав усіх молитись за перемогу воїнів правди над ордою темряви, про захист та свободу нашої землі, нашого народу. «Бог на стороні тих, хто бореться за правду, істину, справедливість. І саме такою є теперішня боротьба нашого народу», - сказав у підсумку владика Ярослав.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: Григорій (Комар), Катедральний собор, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою