Цьогоріч в Дрогобичі відбудеться ряд заходів для вшанування постаті митрополита Андрея Шептицького [фото]

11 лютого 2017
Друк
Фото прес-служби СДЄ
9 лютого в приміщенні Єпархіального управління Самбірсько-Дрогобицької єпархії в м. Дрогобич відбулась робоча зустріч, котра стосувалась організації заходів для вшанування постаті митрополита Андрея Шептицького на місцевому рівні.

Участь у зустрічі з боку духовенства взяли: владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, владика Григорій, єпископ-помічник Самбірсько-Дрогобицької єпархії, і о. Олег Кекош, студентський капелан Дрогобицького педуніверситету. На зустріч зі Львова прибули: Григорій Брунець, президент Центру національного виховання ім. Андрея Шептицького і президент благодійного фонду "Святий Юр", головний скульптор пам’ятника митрополиту Андрею Шептицькому у Львові проф. Ярослав Скакун, доцент Національного університету «Львівська політехніка» Зеновій Боровець і віце-президент Центру національного виховання ім. Андрея Шептицького Володимир Тринька.

Участь у зустрічі взяли також представники міської і районної влади, відділу архітектури, а також проф. Надія Скотна, ректор Дрогобицького педагогічного університету, та історик Богдан Лазорак.

Вітаючи учасників зустрічі, владика Ярослав наголосив на значенні постаті митрополита Андрея, який через просвітництво заклав закваску розквіту українського народу. Зокрема, митрополит Шептицький заснував у 1928-1929 роках у Львові Богословську академію. Відтак, він відсилав талановиту молодь на навчання закордон. На думку владики Ярослава, особливе значення для оживлення духовного життя народу мала віднова контеплятивного монашества, започаткована митрополитом Андреєм і його братом Климентієм.

У підсумку учасники зустрічі погодились, що у цьому році в Дрогобичі відбудеться ряд заходів покликаних переосмислити духовну спадщину митрополита Андрея. Зокрема, у Дрогобичі заплановано встановлення барельєфа митрополиту Шептицькому, проведення науково-практичної конференції, виставки мистецьких робіт молоді та спортивних змагань.

Прес-служба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Григорій (Комар), студентське капеланство, Андрей (Шептицький), Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою