Владика Ярослав: Через таїнство покаяння Господь дає нам шанс повернутися до Йордану та наново духовно пережити дотик Його очищувальних вод прощення [фото]

19 січня 2018
Друк
Фото прес-служби СДЄ
19 січня, у свято Богоявлення Господнього, владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відслужив Божественну Літургію в Катедральному соборі Пресвятої Трійці, в м. Дрогобич.

Під час проповіді владика Ярослав наголосив, що Ісус прийшов прийняти хрещення в Йордані не задля власної користі, але задля кожного з нас. "У Йорданських водах Христос бере на себе важкий тягар – гріх усього людства, колишнього й майбутнього, бере, щоб перемогти гріх і дати свободу кожній християнській душі. Тому Хрещення у Йордані є правдивим прийняттям провини людства й початком звільнення його від гріховного ярма",  - сказав проповідник.

У подію Богоявлення Господнього кожен християнин занурюється під час тайни хрещення. "Хрещальна вода стає для нас мініатюрою Йорданської ріки, перед зануренням в яку ми власними устами чи устами хресних батьків виреклись диявола і пообіцяли служити Богові, йти за Христом і пронести обмите йорданською водою сумління крізь усе життя", - пояснив єпископ.

Йорданська купіль пригадує нам також про трагедію гріховності людини, яка навіть після прийняття хрещення знову й знову дає про себе знати численними падіннями. "Однак у Своєму милосерді через таїнство покаяння Господь дає нам шанс повернутися до Йордану та наново духовно пережити дотик Його очищувальних вод прощення", - наголосив владика Ярослав. Кожного разу, коли людина приступає до сповіді, вона переживає хрещення водою покаянних сліз. У відповідь Боже прощення знімає з
нас гріховний тягар, який ми набули протягом життя.

Додамо, що напередодні, 18 січня, владика Ярослав у співслужінні владики Григорія, єпископа-помічника, відслужив у Катедральному соборі богослужіння Надвечір’я Богоявлення, які завершились чином Великого Водосвяття на подвір'ї Катедрального храму.

Пре-служба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Григорій (Комар), Катедральний собор, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою