У м. Мостиська відзначили Рік патріарха Йосифа [фото]

05 лютого 2018
Друк
Фото прес-служби СДЄ
4 лютого владика Ярослав (Приріз) відвідав з душпастирським візитом м. Мостиська, взявши участь урочистостях з нагоди завершення Року Патріарха Йосифа (Сліпого). Зранку у співслужінні місцевого духовенства єпископ очолив Архиєрейську Божественну літургію. У гомілії, роздумуючи над недільним Євангелієм, владика Ярослав, зокрема, сказав: «У притчі постава батька до двох синів відкриває повноту милосердя Бога – Творця до своїх дітей, свого творіння. У притчі розкрито батьківську любов Отця як таку, що не знає меж, і намагається відкрити синам очі на те, що вони є синами і братами. Бог обдарував нас незвичайними дарами, найбільший з яких це - сотворення людини на образ і подобу Божу». Після літургії діти і молодь парафії представили у храмі коротке мистецьке дійство, присвячене патріарху Йосифу (Сліпому).

Згодом в Районному народному домі міста Мостиська відбулася Урочиста академія «Я вибираю віру…», присвячена 125-річчю від дня народження ісповідника віри патріярха Йосифа (Сліпого). На відкритті заходу преосвященний владика Ярослав (Приріз) у свій доповіді поділився з присутніми зі своїми роздумами про патріярха як пастиря і науковця. Опісля мистецьку програму виконали солісти, хор та камерний оркестр Лауреата національної премії України імені Тараса Шевченка, Заслужена академічна капела України «Трембіта». Диригент - Заслужений діяч мистецтв України Миколи Кулика.
Слово про життя та діяльність майстерно виголосила  Заслужений працівник культури України Марія Христинич. Протягом Урочистої академії прозвучали два музичні твори Мирослава Волинського: “Заповіт” на тексти  Патріярха Йосифа Сліпого у поетичному переспіві Анни Волинської, а також  “Не покидав Тебе я, Україно” на слова Галини Архитко.

Організаторами Урочистої академії виступили Парафія святого Юрія міста Мостиська Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ та Фундація “Андрей”.

Прес-служба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Йосиф (Сліпий), Мостиський деканат, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою