У Старому Самборі пройшли молитовні заходи зі вшанування Героїв Небесної сотні

22 лютого 2018
Друк
У вівторок, 20 лютого 2018, у Старому Самборі вшанували четверту річницю розстрілів на Майдані у 2014 р.Б. У скорботно-молитовних заходах взяли участь духовенство, представники районної влади, вчителі та учні обох шкіл, гості та громада міста.

З цієї нагоди, зокрема, біля монументу пам’яті «Небесній сотні» було відслужено панахиду за Героїв Небесної Сотні та всіх, хто віддали своє життя за Україну. Поминальну відправу служили о. Михайло Николин, декан Старосамбірський, о. Богдан Прах ректор УКУ, о. Тарас Островський, капелан ЛНУ ім. І. Франка, о. Іван Гальо, капелан ГО "Майдан", о. Ігор Подан, сотрудник парафії св.Миколая УГКЦ. 

У своєму слові о. Михайло Николин порівнював ситуацію в Україні з Великим постом, висловивши переконання, що як великопосна мандрівка завершується світлою подією – Воскресінням, так і для України настане світлий ранок. 

До присутніх на скорботних заходах також звернувся о. Богдан Прах, ректор Українського католицького університету, поділившись спогадами про невинноубієнного Богдана Сольчаника, вихідця зі Старого Самбора, який загинув на Майдані. Зокрема, о. Богдан сказав: «Він гуртував нас довкола себе, ділився ідеями. Кожен пам’ятає його радісне обличчя, і це дає нам відчуття, що Богдан є біля нас, тут близько.» 


Прес-служба Самбірсько-Дрогобицької Єпархії УГКЦ

Теми: Старосамбірський деканат, уку

Інші публікації за темою