Владика Ярослав: Християнин повинен вчитись просити в молитвах найперше того, що служить для Божої слави і його духовної користі

26 березня 2018
Друк
Фото прес-служби СДЄ
25 березня, в 5-у неділю Великого посту, владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відслужив Божественну Літургію в Катедральному соборі Пресвятої Трійці м. Дрогобич.

У своєму слові єпископ зазначив, що недільне Євангеліє спрямовує нашу увагу в околиці Єрусалиму, на ті стежки і дороги, якими Ісус разом із учнями простував до Святого Міста. «Цього разу - це була дорога, в кінці якої на Спасителя чекали пониження, терпіння, хрест і Голгофа», - наголосив проповідник.

Християнин мандрує до Єрусалиму не тільки в часі посту. «Ціле наше життя є мандрівкою до Небесного Єрусалиму, коли ми щодня стараємось йти услід за Христом стежками Його заповідей», - сказав єпископ. 

Дорога до воскресіння пролягає через хрест. «Саме хрест Христовий став для всього людства вже не знаком смерті та темряви, а світлом воскресіння, знаком надії, символом незбагненної любові Бога до людини», - наголосив владика Ярослав.

Євангеліє 5-ї неділі Великого посту розповідає нам також, що в той час, коли Ісус наближався до місця Своїх страждань і смерті, його учні, Яків і Йоан, просили в Нього особливого місця в Царстві Божому. «Не знаєте, чого просите» (Мр. 10, 38), - відповів їм Господь, пояснивши, що перед тим, як увійти в Царство Небесне, спочатку треба випити чашу терпінь.

«Земні інтереси, які часто стають основою наших молитов, проминають», - зазначив проповідник. Адже в якийсь момент надійде відміряний нам Господом час, і ми залишимо всі земні речі, а з нами залишаться тільки набуті духовні якості. З ними ми постанемо перед Богом. Отож християнин повинен вчитись просити в молитвах найперше того, що служить для Божої слави і його духовної користі. Про решту, за словами псальмопівця, подбає Господь: «Той, хто шукає Господа, не зазнає нужди в усякому добрі» (Пс. 33, 11).

Прес-слжба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: Катедральний собор, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою