У Катедральному соборі відбулись священичі свячення [фото]

17 травня 2018
Друк
Фото прес-служби СДЄ
17 травня, у свято Вознесіння Господнього, владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відслужив Божественну Літургію в Катедральному соборі Пресвятої Трійці, у м. Дрогобич. Під час богослужіння єпископ уділив священичі свячення диякону Роману Лупаку.

Під час проповіді владика Ярослав зазначив, що вознесіння Ісуса є водночас відходом і приходом. «Відходжу і до вас повернуся» (Йо. 14, 28), - говорив Господь апостолам в одній з прощальних бесід із ними. «Його відхід є якраз приходом, новим способом близькості, тривалої присутності, яку євангелист Йоан показує у радості, про яку ми чули сьогодні в Євангелії від Луки», - додав проповідник. Відтепер Христос вже не в одному окремому місці світу, як перед Вознесінням, тепер Він присутній поруч з усіма і Йому протягом цілої історії моляться усі народи.

Зійшовши на небо, Ісус проклав шлях для невидимої благодаті Святого Духа. Бо всі особи Святої Тройці приймають участь у нашому спасінні. Діло відкуплення людства звершив Ісус Христос, а діло благодатного освячення належало звершити Святому Духові. «Возносячись на небо, Христос наш Спаситель відкрив всім віруючим в Нього благодатний шлях до Отця. Цим шляхом вірності заповідям, самовідданні посвяті, внутрішньому відновленні і очищенні у благодаті Святого Духа освячуємо своє земне життя в надії на життя вічне», - наголосив владика Ярослав.

Після завершення богослужіння владика Ярослав привітав ієрея Романа з прийняттям тайни священства. Єпископ відзначив, що вагому роль у приготуванні кандидата до цієї тайни відіграло родинне оточення, а також семінарія, в якій навчався новопоставлений ієрей.

Прес-служба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Катедральний собор, свячення, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою