Владика Ярослав привітав військових із Днем Захисника України [фото]

12 жовтня 2018
Друк
Фото прес-служби СДЄ
12 жовтня з нагоди Дня захисника України, яке на загальнодержавному рівні святкується у свято Покрова Пресвятої Богородиці, владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відвідав військових 15-го реактивного артилерійського полку, що дислокується в м. Дрогобич. Єпископ освятив Духовний осередок, яким опікуватиметься військовий капелан о. Тарас Коцюба. Участь в посвяченні взяв міський голова Тарас Кучма, голова райради Михайло Сікора та командування частини.

Вітаючи військових, владика Ярослав сказав: "Напередодні свята Покрова Пресвятої Богородиці та національного свята – Дня захисника України – ми прибули до Вас дорогі наші Воїни, щоб Вас привітати, Вам подякувати, Вас підтримати. Саме під Покровом Богородиці наше козацтво закладало підвалини нашої новітньої державності, ставали до боротьби учасники наших національно-визвольних змагань. Саме під заступництвом Пречистої Діви Марії і сьогодні відроджується українське військо та у справедливій боротьбі із зовнішнім агресором захищає свою Батьківщину".

Єпископ подякував ветеранам і учасникам бойових дій за стійкість і мужність, за те, що ділом і подвигом засвідчили свою любов до рідного краю. "Дякуємо за ваше служіння серед нестач, випробувань, труднощів, під обстрілами і в боях. Нехай милостивий Господь зцілить всяку вашу рану, душевну і тілесну, а вільна, квітуча і справедлива Україна буде найкращою для вас нагородою", - сказав єпископ.

Опісля єпископ освятив ікону Пресвятої Богородиці та Блаженного Омеляна Ковча. Владика вручив подячну грамоту о. Тарасу Коцюбі. Благословенну грамоту отримав також командир частини Григорій Дем'янченко і весь особовий склад. Відтак зачитано подячну грамоту від владики Михаїла (Колтуна), Керівника Департаменту військового капеланства Патріаршої курії УГКЦ.

Після цього відбувся концерт за участю дитячих та молодіжних колективів Самбірсько-Дрогобицької єпархії, організований Єпархіальною комісією у справах молоді.

Прес-служба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Комісія у справах капеланства, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою