У Старосамбірському деканаті відсвяткували 25-ліття Самбірсько-Дрогобицької єпархії [фото]

22 жовтня 2018
Друк
Фото Степана ПАВЛІШАКА
21 жовтня владика Ярослав Приріз, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, з нагоди відзначення ювілею 25-ліття Самбірсько-Дрогобицької єпархії у Старосамбірському деканаті очолив Архиєрейську Святу Літургію у храмі св. Миколая Чудотворця у Старому Самборі.

В урочистому Богослужінні йому співслужили: декан Старосамбірський о.Михайло Николин,ігумен Лаврівського монастиря ієромонах Андрій Драган, ЧСВВ, викладач УКУ ієромонах Лука Михайлович і священики Старосамбірського деканату.

Пояснюючи Притчу про Сіяча, владика Ярослав зазначив, що Слово Боже є словом, що здатне давати і підтримувати життя (див. повний текст проповіді). "Христос є Словом Отця, Він сам особисто промовляє до людини в різний спосіб: через слухання, читання, внутрішнє натхнення, бачення, висновки із різних обставин життя, тощо", - додав єпископ.

Проповідник наголосив на тому, що Бог постійно промовляє до людини, однак щоб почути Його Слово потрібно навчитись слухати. "Під час кожної Божественної Літургії, перед читанням Слова Божого, ми чуємо заклик священнослужителя до вірних: «Премудрість! Будьмо уважні». Цей заклик спонукає вірних стати причасниками Божого Слова, щоб бути готовими прийняти зерно, яке Господь щедро сіє", - сказав владика Ярослав.

Після завершення богослужіння владика привітав вірних з ювілеєм єпархії, зупинившись на визначних моментах історії, вручив ювілейні грамоти душпастирям та парафіям, і підніс до гідності протоієрея о. Антона Маличковича та о. Андрія Коваля.

Згодом в сесійній залі районної ради відбулася Урочиста академія. Захід розпочався з привітального слова владики Ярослава. Опісля доповідь виголосив ієромонах Лука Михайлович. Відтак літературно-музичну композицію "Дзвони старого міста" представив церковний хор та учні Старосамбірської школи №2.

Прес-служба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Світлини прес-служби СДЄ і Степана ПАВЛІШАКА

Теми: Старосамбірський деканат, Ярослав (Приріз), ювілейний рік

Інші публікації за темою