Владика Ярослав освятив дзвони у с.Нагірне на Самбірщині [фото]

10 листопада 2018
Друк
Фото Степана ПАВЛІШАКА
8 листопада, у свято св. Дмитрія Солунського, владика Ярослав відвідав парафію с. Нагірне на Самбірщині. З нагоди храмового празника єпископ відслужив Архиєрейську Літургію у співслужінні о. Івана Дубравського, адміністратора парафії, і священиків Самбірського, Дрогобицького, Мостиського, Судовишнянського й Мокрянського деканатів. Владика Ярослав звершив також чин освячення нових дзвонів.

Під час проповіді владика Ярослав розповів вірним про постать св. Дмитрія, що в ІІІ ст. віддав своє життя за Христа. Насамперед єпископ наголосив, що з раннього дитинства батьки виховували сина в християнській вірі. Батько св. Дмитрія був високим імперським достойником. По смерті батька імператор Максиміліян призначив Димитрія проконсулом Тессалонікійського регіону і поручив йому охороняти місто від варварів, а також винищувати християн.

Однак державна служба Дмитрія протривала недовго. "Одразу після свого призначення та повернення до Тессалонік св. Димитрій відкрито виголосив своє ісповідання віри. Замість того, щоб переслідувати християн, він почав навертав поган до християнської віри та викорінювати ідолопоклонство", - зазначив проповідник.

Владика Ярослав наголосив, що св. Дмитрій своїм подвигом навчає сучасних християн, що означає по-справжньому любити Христа - це бути Йому вірним у всьому. "Подивляймо відвагу цього мученика, якою наділив його Небесний Отець. Чому він був наділений такою відвагою та мужністю? Тому що був вірний Богові в усьому, у малих речах служив Господові чесно, виконуючи слова мудреця: «… хто нехтує малим, той поволі занепаде» (Сир. 19,1)", - наголосив єпископ.

Після завершення богослужіння єпископ привітав усіх присутніх з храмовим святом та подякував о. Івану Дубравському за ревне служіння на парафії.

Прес-служба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Світлини Степана ПАВЛІШАКА

Теми: Самбірський деканат, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою