У Катедральному соборі відбулись соборні Літургії в наміреннях вірних Самбірсько-Дрогобицької єпархії

23 червня 2019
Друк
Фото прес-служби СДЄ
У 18 і 19 червня у Катедральному соборі Пресвятої Трійці владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, і владика Григорій, єпископ-помічник Самбірсько-Дрогобицької єпархії, відслужили заупокійну і заздоровну Божественні Літургії в наміреннях вірян з усіх парафій Самбірсько-Дрогобицької єпархії.

Архиєреям у ці дні соборно співслужили священики єпархіальної курії, священики деканатів Дрогобицького району. Під час Літургії духовенство просило благословення у Господа для вірян єпархії та дякувало Богові за отримані дари. 

Під час заупокійної Літургії, 18 червня, владика Григорій наголосив, що Церква від самих початків свого існування встановила звичай молитись за померлих. Засновуючи це правило, вона дала для цього солідні підстави зі Святого Письма Старого і Нового Заповітів. Зокрема, в книзі Макавеїв розповідається про те, як повстанець Юда вислав пожертву до храму в Єрусалимі призначену для молитви за померлих воїнів.

Далі владика Григорій наголосив: "Коли ми молимось за померлих, то робимо діло, яке до вподоби Богові". Адже, за словами апостола Павла, Бог "хоче, щоб усі люди спаслися, і прийшли до пізнання правди" (1 Тим. 2, 4).

Прес-служба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: Ярослав (Приріз), Григорій (Комар), Катедральний собор

Інші публікації за темою