Владика Ярослав: Для визволення народу з неволі, для збереження і розбудови державності, для покращення добробуту народу... потрібні передусім благословення й поміч Всемогутнього Бога [фото]

25 серпня 2019
Друк
Пресслужба СДЄ
24 серпня, у День Незалежності України, у Катедральному соборі Пресвятої Трійці м. Дрогобича відбулась Божественна Літургія, яку очолив владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, у співслужінні владики Григорія, єпископа-помічники Самбірсько-Дрогобицької єпархії, та місцевого духовенства. Зі словом проповіді до вірних звернувся владика Григорій.

Цього ж дня на міській площі перед ратушею відбулась молитва за Україну, яку очолив владика Ярослав за участі духовенства й вірних м. Дрогобич. Вітаючи вірних зі святом, владика Ярослав назвав День Незалежності омріяним днем синів і дочок України (див. повний текст проповіді). "Незалежність України вимолена вірними, оспівана поетами, здобута довготривалою віковою боротьбою і скроплена кров’ю найкращих синів і дочок України. Ми сьогодні схиляємо голови перед тими, хто поклав своє життя на вівтар Батьківщини в боротьбі за її свободу і незалежність, впродовж всіх часів наших визвольних змагань, а особливо під час цієї війни в сучасних умовах яку веде наш народ проти агресора московії", - сказав проповідник.

У День Незалежності владика Ярослав запропонував вірним замислитись над тим, від чого залежить щасливе майбутнє України. Найперше, кожен українець повинен бути патріотом свого народу і держави. Почуття патріотизму випливає з Божої Заповіді: «Шануй батька і матір». "Україна є нашою матір'ю. Вона - наша єдина, - бо передала нам кров наших предків, мову, культуру, звичаї. Іншого вибору в нас не має", - наголосив владика Ярослав.

Далі проповідник наголосив, що любов до Батьківщини проявляється не лише у маніфестаціях та високих фразах про патріотизм, але у повсякденній ревній праці, у веденні праведного християнського життя. "Для визволення народу з неволі, для збереження і розбудови державності, для покращення добробуту народу потрібні не лише фізичні сили й зброя. Потрібні передусім благословення й поміч Всемогутнього Бога, бо в Його руках спочиває доля кожного народу", - пояснив владика Ярослав.

Додамо, що увечері, 24 серпня, на подвір'ї храму Дрогобицьких священномучеників по вул. Є. Коновальця відбувся Фестиваль національно-патріотичної пісні за участю церковних хорів міста Дрогобича. Владика Ярослав привітав учасників фестивалю, а також подякував о. Івану Паньківу, декану Дрогобицькому, та усім співорганізаторам за проведення цього заходу.

Пресслужба Самбірсько-Дргобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Дрогобицький деканат, Катедральний собор, Григорій (Комар), Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою