На засіданні Пресвітерської ради у Дрогобичі обговорили підготовку до Єпархіального Собору

06 листопада 2019
Друк
5 листопада 2019 р.Б. в приміщенні Єпархіального управління відбулось чергове засідання Пресвітерської ради Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ. На зустрічі, яку провів владика Ярослав (Приріз), були присутні майже 40 учасників цього колегіального дорадчого органу. Головним питанням порядку денного була підготовка до VII-ї Сесії Патріяршого собору УГКЦ на тему: «Еміграція, поселення і глобальна єдність УГКЦ», яка, згідно з рішенням Синоду Єпископів, відбудеться 26-29 серпня 2020 р., м. Львів.

В процесі розгляду цього питання владика Григорій (Комар), Єпископ-помічник Самбірсько-Дрогобицької Єпархії, зокрема сказав: «Майбутній Патріарший собор УГКЦ має на меті всебічно проаналізувати виклики, які стоять перед нашою глобальною Церквою та допомогти нам віднайти найкращі способи, як "собирати в розсіянні сущих" і зростати в сопричасті нашої помісної Церкви».

Преосвященний владика Ярослав засягнув думки Пресвітерської ради стосовно проведення Єпархіального Собору. Учасники засідання обговорили питання, які мали б бути розглянуті на цьому заході, а також можливі дати його проведенні. Зокрема, члени Пресвітерської ради погоджувались у тому, що підготовка до Собору Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ проходитиме поетапно на трьох рівнях: парафіяльному, регіональному та єпархіальному. Крім того на засіданні Ради були підняті інші важливі актуальні питання з єпархіального життя.

Пресвітерська рад є дорадчим органом єпархіального єпископа в справах, що стосуються потреб пастирської діяльності і добра єпархії. До її складу належать священики, делеговані духовенством кожного деканату єпархії, а також пресвітери, які належать до ради згідно із займаного уряду. Певну кількість членів Пресвітерської ради з-посеред єпархіального духовенства обирає єпархіальний єпископ. Термін повноважень даної Пресвітерської ради складає 5 років.

Теми: Пресвітерська рада, Ярослав (Приріз), Григорій (Комар)

Інші публікації за темою