У Дрогобичі пройшли перші «Благодійні запусти» від «Карітасу Самбірсько-Дрогобицької Єпархії» [фото&відео]

04 березня 2020
Друк
Фото Уляни ЯЖИК
Карітас Самбірсько-Дрогобицької Єпархії УГКЦ протягом багатьох років опікується людьми, які з різноманітних причин позбавлені радості домашнього затишку й опинилися на вулиці без даху над головою.

Вже понад 10 років діє спільнота взаємодопомоги “Наша Хата”, де у спільному домі проживають безхатьки. Останнім часом виникла потреба розширити діяльність спільноти і звернути свою увагу на безхатьків, які крім помешкання потребують й медичної допомоги.

Триває будівництво хоспісу для безхатьків – “Дім ім. Владики Юліяна”. Для завершення будівництва потрібно 10 мільйонів гривень, а ось щоби накрити будівлю, аби те, що вже збудовано не псувалося потрібно 800 тисяч гривень. Майбутній хоспіс працюватиме для людей, які з різних причин залишилися просто неба без даху над головою та без опіки рідних.

29 лютого, у реколекційно-просвітницькому центрі «Емануїл», проходили «Благодійні запусти», на яких зібралися благодійники та меценати, щоб посприяти завершенню будівництва.

На заході звучала вишукана музика, співали професійні гурти та виконавці, проходив благодійний аукціон.

«Сьогоднішній захід це є велика приємність, бо Карітас, це творити нагоду, щоб люди були милосердні, створювати відповідні умови, щоб люди допомагали іншим. Цей захід показує, що Бог хоче діяти через кожного з нас, кожен по нитці – бідному сорочка» - о. Ігор Козанкевич, директор БФ «Карітас СДЄ УГКЦ».

Бездомні, самотні, які потребують хоспісної допомоги, опіки, це справа не тільки релігійна чи приватна, це справа кожного з нас, збір коштів не завершився цією акцією, навпаки, ваші пожертви можна перерахувати й надалі за цим посиланням: https://caritas-sde.org/finansova-dopomoga/.

Щиро дякуємо кожному благодійнику та жертводавцю за допомогу та підтримку. Нехай Всемилостивий Господь винагородить Вас за добрі наміри.

Пресслужба БФ «Карітас СДЄ»,
Уляна Яжик

ФОТОРЕПОРТАЖ 

 

Теми: Ярослав (Приріз), Григорій (Комар), Юліан (Вороновський), карітас

Інші публікації за темою