Владика Ярослав: Наш Кобзар не мріяв бути пророком, але він як Мойсей вивів наш народ з неволі, хоч обітованної землі таки не бачив [відео]

12 березня 2021
Друк
Відеофрагмент
10 березня 2021 року у Дрогобичі Владика Ярослав Приріз, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, взяв участь літературно-мистецькому вечорі "Заповіт" з нагоди 207-ої річниці від Дня народження Тараса Шевченка.

У своєму слові Владика Ярослав згадав про велику пошану протягом нашої історії до особи Великого Кобзаря: " У кожній свідомій українській родині на покутті під вишитим рушником був портрет Великого Мужа - Тараса Шевченка. На столі українського народу, немов настільною книгою, завжди був Кобзар. Наш Кобзар не був політиком, але на його словах виховувалась нація. Наш поет не був полководцем, але на його словах повставали борці визвольних змагань. Не можливо собі уявити українського Майдану без присутності там слова Кобзаря. Наш Кобзар не був дипломатом, але через його творчість україна стала знана цілому світові. З його творчості користають народи, які виборюють національну гідність і свободу своєї землі. Наш Кобзар не мріяв бути пророком, але він як Мойсей вивів наш народ з неволі, хоч обітованної землі таки не бачив. Наш патріарх українського слова не був священнослужителем, але від нього ми вчимося як молитися".

Наприкінці свого слова Владика Ярослав подякував усім організаторам, акторам Львівського академічного обласного музично-драматичного театру ім. Юрія Дрогобича, учасникам муніципального хору "Легенда" та всім присутнім за те, що у такий непростий час війни і пандемії приготували цей священний пам`ятний вечір Кобзареві.

Відео: Мирослав Ющишин, Марта Дзіндзюра.

Теми: Комісія у справах молоді, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою