Владика Ярослав привітав всіх українських матерів із Днем матері [відео]

08 травня 2022
Друк
www.facebook.com
У своєму слові владика наголосив: "День матері – це особлива нагода подякувати Богові за нашу Небесну Матір, за цей великий дар материнства, яким Господь кожного з нас наділив".

Відтак єпископ зазначив, що в ці надважкі часи війни ми благаємо Пресвяту Богородицю, Покров і Оранту Київську: "Прийми під Свою особливу материнську опіку наших хоробрих воїнів, захисників Батьківщини, зберігаючи їх неушкодженими перед усіма ворожими наступами; молимося за поранених − тих, хто носить на своєму тілі рани задля перемоги добра і правди; молимося за волонтерів, медиків, усіх, хто підтримує українську армію; молимося за тих, хто був змушений покинути свої домівки, − внутрішніх переселенців та біженців; за сім’ї, які втратили своїх близьких; молимося за полонених − тих, кого, можливо, найбільше зневажають та піддають тортурам за прагнення жити у вільній країні. Усіх цих людей, усі окуповані міста й села приносимо в молитві перед Боже обличчя, уповаючи на Твоє неустанне заступництво, Пресвята Богомати".

Далі владика Ярослав зауважив, що в День матері ми з вдячністю згадуємо матерів, які нас народили, виховали, піклувалися про нас. "Дякуємо Богові за наших духовних та богопосвячених матерів і сестер. Хресною ходою ідемо з нашою ненькою Україною, крокуємо до перемоги − до воскресіння, бо на цій священній землі ми виросли й увібрали її культурне й національне багатство. У цей день споминаємо й тих матерів, які відійшли у вічність, але завжди живуть у серцях своїх дітей", - сказав єпископ.

Своє привітання архиєрей завершив такими словами: "Усе починається з матері. Усе людство народжене за посередництвом батьків за волею Божою. Добра християнська мати − це Ангел-Хоронитель духовности, берегиня сімейного тепла, миру і любови, а також релігійних і національних традицій нашого українського народу. Мама є першою вчителькою молитви. Від вас, дорогі батьки, найбільшою мірою залежить, якими виростуть наші діти, а отже, те, яким буде майбутнє нашої Церкви й України".

Пресслужба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою