Відбулися великопосні реколекції для катехитів єпархії

30 квітня 2013
Друк
Фото Катехитичної комісії
Реколекційна наука
У квітні цього року відбулися 2 тури великопосних реколекцій для катехитів нашої єпархії: катехити із 10 деканатів Сколівщини та Дрогобиччини мали можливість духовно збагатитись в процесі реколекцій, що відбувалися у реколекційному будинку в м. Трускавці, які провів духівник Дрогобицької Духовної Семінарії о. Степан Угрин, а катехити із 10 деканатів Самбірського, Старосамбірського, Турківського та Мостиського районів – у приміщенні єпархіального реколекційного будинку в с. Стрілки, де відбувся ІІ тур реколекцій, які провів Голова Єпархіальної Катехитичної Комісії о. Микола Витівський.

Я мала можливість бути саме на ІІ турі. Реколекції, в основному, мали фундаментом роздуми про віру, зокрема на основі Апостольського листа Папи Римського Бенедикта XVI «Двері віри», а також через приклад великих «мужів віри» (Авраама, Мойсея), що дозволило катехитам критично оцінити рівень своєї віри та її дієвості у повсякденному житті. Окрім цього, отець-реколектант представив різні прояви гріха у житті людини на основі поглядів Карла Марії Мартіні, висвітлених у книзі «На крилах свободи», що дало змогу застановитись над власними вчинками, зробити іспит сумління та переосмислити свою християнську позицію.

Спільна молитва, Божественна Літургія, Сповідь та Пресвята Євхаристія допомогли повернути втрачений хаосом життя мир, відновити духовні сили, щоб з піднесенням завершити час Святої Чотиридесятниці.

Дякуємо Богові, що завдяки о. Миколаю, дав усім катехитам таку унікальну можливість духовного оздоровлення та відпочинку у важливий для кожного християнина час Великого Посту.

Вікторія Марко
директор Катехитичної школи ім. митр. Андрея Шептицького

Теми: Катехитична комісія

Інші публікації за темою