У Дрогобичі відбулась посвята студентів-першокурсників [фото]

05 вересня 2015
Друк
Фото студентського капеланства СДЄ
1 вересня в Дрогобичі відбулось урочисте відкриття нового навчального року та посвята студентів-першокурсників. Ініціатором урочистості був Дрогобицький державний педагогічний університет ім. Івана Франка та відділ капеланства академічної молоді Самбірсько-Дрогобицької Єпархії УГКЦ.

Свято розпочалось урочистою ходою студентів, капеланів та керівників різних навчальних закладів м. Дрогобича до катедрального Собору Пресвятої Трійці. Після Молебня капелан ДДПУ о. Олег Кекош від імені преосвященного владики Ярослава, єпископа Самбірсько-Дрогобицького, та владики Григорія, єпископа-помічника, привітав присутніх з Днем знань і початком нового навчального року, побажав наполегливості, успіхів, Божого благословення та миру в Україні. Також висловив подяку капеланам за сумлінну працю серед студентської молоді: о. Степану Угрину (Дрогобицький державний педагогічний ліцей), о. Олегу Сподару (Дрогобицький коледж статистики НАСОА), о. Євгену Макогону (Дрогобицький механіко-технологічний коледж, Дрогобицьке державне музичне училище ім. В. Барвінського).

Опісля о. Олег вручив привітальну грамоту Скотній Надії Володимирівні (ректору Дрогобицького державного педагогічного університету) від владики Ярослава з нагоди Ювілею уродин. По завершенні відбулось покладання лампад до пам'ятника героям Небесної Сотні та поминальна молитва. Ректорат і студенти педуніверситету та ліцеїсти повернулись до головного корпусу, де відбулась урочистість посвяти студентів-першокурсників, благословення капелана о. Олега та окроплення свяченою водою.

За повідомленням
студентського капеланства СДЄ

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: студентське капеланство

Інші публікації за темою