Психолог, котра працює з воїнами АТО, провела семінар-тренінг для священиків Самбірсько-Дрогобицької єпархії [фото]

08 вересня 2015
Друк
Фото прес-служби СДЄ
7 вересня в єпархіальному приміщенні в м. Трускавці відбувся семінар-тренінг для священиків Самбірсько-Дрогобицької єпархії на тему «Психологічні травми, ПТСР, реагування на кризу». Захід провела психолог Оксана Наконечна, координатор Кризової психологічної служби у Львові.

Як розповіла пані Оксана, вона вже понад рік працює як волонтер-психолог з військовими, які повернулись із зони АТО. Під час семінару психолог розповіла про те, як відбувається психологічний процес повернення солдата до мирного життя. Священики дізнались також про світову практику вивчення і лікування пост-травматичного стресового розладу у військових, які брали участь в різних військових конфліктах.

За словами Оксани Наконечної, в перший тиждень після повернення з війни в понад 90% солдатів спостерігаються симптоми стресового розладу. До місяця часу відсоток таких осіб спадає до 60%, а після місяця часу він складає 30%. І тоді вже можна говорити про явище пост-травматичного стресового розладу.

«Тому дуже важливо, щоб у перший тиждень після повернення із зони АТО з солдатом працював психолог, щоб з ним спілкувалися рідні, які можуть його підтримати та допомогти адаптуватися та відійти від бойових подій», - наголосила психолог.

Зазначимо, що цей семінар-тренінг відбувся напередодні початку І-го туру реколекцій для священиків Самбірсько-Дрогобицької єпархії. Подібний семінар відбудеться також і для учасників ІІ-го й ІІІ-го турів реколекцій для духовенства.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Інститут постійно формації для духовенства

Інші публікації за темою