Боже чудо так близько біля нас [фото]

31 серпня 2018
Друк
Фото Богдани Тустанівської
У День Державного Прапора України, 23 серпня, студенти ДМТК та ДМК. ім. В.Барвінського та молодь парафії Введення в храм Пресвятої Богородиці с. Колпець разом із своїм капеланом о. Євгеном Макогоном організували для дітей сиріт та дітей воїнів АТО захоплюючу мандрівку на гору Тростян, що на Сколівщині.

Перша зупинка нашої подорожі була в селі Гребенів. У місцевому храмі Благовіщення Пресвятої Богородиці о.Євген звершив Святу Літургію. Цікаво дізнатись, що дерев’яна церква у селі зводилась у 1927-28рр. і була освячена митрополитом Андреєм Шептицьким. Храм розташований на правому березі річки Опір і вражає своєю красою. Ми мали змогу приступити до Святої Сповіді та Святого Причастя. Опісля Святої Літургії ми мали смачненький обід у м. Славське. Відновивши сили, ми продовжили свою подорож до нашої другої зупинки – гори Тростян, однієї із наймальовничіших вершин в масиві Сколівських Бескидів. Яке було захоплення в дітей, коли вони вирушали на гору по канатній дорозі на підйомнику! Прекрасні краєвиди зачаровували серця кожного і ми милувалися створеним Богом таким прекрасним світом. Піднявшись на гору ми відчули подих справжнього гірського повітря. Які красиві й неосяжні наші українські Карпати! Згадались слова апостола Петра: «Господи, добре нам тут бути». І це справді так! На Тростяні ми щиро молилися за мир і спокій в Україні. Вертаючись додому, діти співали радісні пісні.

Безмежно вдячні Богові за цю прекрасну поїздку, капелану о.Євгену за його служіння, БО «Львівська освітня фундація» за матеріальну підтримку, працівникам гірськолижного комплексу «Динамо-Тростян» за сприяння та студентам ДМТК і ДМК ім. В.Барвінського за наставництво і допомогу отцю в часі подорожі. Але найбільше хочеться подякувати дітям, які зробили цю поїздку дуже особливою. З ними ми відчули, що Божі чуда насправді дуже близько біля нас. Хочемо діткам побажати, щоб вони дивилися на Божий світ не тільки очима, а й серцем.

Богдана Тустанівська,
студентка ДМК. ім. В.Барвінського

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: студентське капеланство

Інші публікації за темою