Дрогобичани взяли участь у фестивалі духовної пісні в Словаччині

15 листопада 2019
Друк
19-20 жовтня хор церкви Успіння Пресвятої Богородиці міста Дрогобича разом з о. Олегом Турківом відвідав м. Снина у Словаччині, де взяв участь в XXІX-му фестивалі духовної пісні. Взяти участь у фестивалі дрогобичан запросив голова Союзу русинів-українців у м. Пряшеві Павло Богдан, голова спілки Закарпатської творчої інтелігенції «Мельпомана» Любов Оленчук-Модрицька.

Увечері, 19 жовтня, в с. Бистре хор виступив з концертною програмою. Дуже тепло зустріли нас. Після концерту бистряни запросили гостей на святкову вечерю, під час якої словаки і українці співали українських народних пісень.

У неділю, 20 жовтня, дрогобичани помолись на Божественній Літургії у греко-католицькому храмі м. Снина. Варто зазначити, що місто Снина розташоване на Сході Словаччини у долині р. Ціроха на північному узбіччі Вигорлату. Воно є адміністративним центром Снинського округу. В околиці міста є кільканадцять сіл, в яких мешкають греко-католики і православні русинського або українського походження.

Фестиваль духовної пісні проводився у просторому будинку культури, що розташований у самому центрі Снини. Цього року на фестиваль було запрошено шість колективів. Перед початком фестивалю заступник мера міста Снина висловив керівникам колективів вдячність за участь у фестивалі та сподівання на те, що їхня співпраця на ниві культури буде продовжуватися й надалі. «Цей фестиваль – це частина надійного містка, що об’єднує українців по обидва боки кордону», – наголосив він.

72923832 1007760289573334 1999302835291815936 n 1

Зворушені гостинністю мешканців Снини, дрогобичани презентували переповненому залу ряд творів всесвітньовідомих композиторів. На закінчення виступу прозвучала пісня «Ми є родина», під яку аплодував увесь зал. Усі учасники фестивалю були нагороджені дипломами, літографічними образами Хресної дороги Ісуса Христа та іншими подарунками.

Учасники подорожі до Словаччини висловлюють подяку усім, хто посприяв організації цієї подорожі. Крім цього, дрогобичани вдячні працівниці гуртожитку школи-інтернату в Снині Марії Качуровій, яка подбала, щоб проживання гостей було затишним.

За повідомлення парафії Успення Пресвятої Богородиці м. Дрогобич

Теми: Дрогобицький деканат

Інші публікації за темою