Владика Григорій освятив престіл у с. Гуманець на Самбірщині [фото]

27 вересня 2021
Друк
Фото Степана ПАВЛІШАКА
21 вересня 2021 року Божого, владика Григорій Комар, єпископ-помічник Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ освятив престіл у церкві Різдва Пресвятої Богородиці с.Гуманець Хирівського деканату. У Архієрейському Святковому Богослужінні владиці співслужили о.Ігор Петрович, декан Хирівський, о.Андрій Лінинський, адміністратор храму, о.Іван Комарницький, о.Василь Пукій, о.Роман Скалич, о.Денис Богатко.

Освятивши престіл, владика ознайомив вірних із символікою чину освячення. Він зазначив, що сьогодні, направду історична подія в історії парафії. Цей престіл, наголосив владика- джерело благодаті для громади села, тут будуть заноситися молитви до Господа. Свято Різдва Пресвятої Богородиці, за словами проповідника, вчить нас витривалтсті у молитві, що дитина це є дар Божий - Боже благословення і що кожен має свю місію у житті.

Він привітав вірних зі святом, та подякував їм за те, що прийшли вшанувати Різдво Пресвятої Богородиці, а хористам за чудовий спів та всім хто долучився до того, щоб храмі був новий престіл. Від правлячого архієрея владики Ярослава, з нагоди свята, вручив подячні грамоти. Отець Андрій подякував владиці за візит на парафію, душпастирям за співслужіння та висловив надію на черговий візит владик до храму.
Завершилося свято освяченям води, обходом навколо храму, мируванням.

Степан ПАВЛІШАК

ФОТОРЕПОРТАЖ

  

Теми: Хирівський деканат, Григорій (Комар)

Інші публікації за темою