SDE

На території реабілітаційного центру "Назарет" відбулось освячення триповерхового шпиталю для внутрішньо переміщених осіб [фото]

12 березня 2024
Друк E-mail
www.facebook.com/caritas.sde
  12 березня в РЦ «Назарет» відбулось посвячення місця тимчасового перебування для внутрішніх переселенців, постраждалих від російського терору.

 

Чин посвячення здійснив Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, у співслужінні владики Григорія, єпископа-помічника Самбірсько-Дрогобицької єпархії, та владики Адама, єпископа -помічника Люблінської архиєпархії РКЦ. Під час освячення були виставлені мощі Івана Павла ІІ.

Ця важлива подія зібрала директорів локальних Карітасів, у тому числі, і Президентку Карітас Україна Тетяну Ставничу. Присутні були й представники влади Міський Голова Тарас Кучма, гості з ЛОВА- Галини Бордун, Олександра Янович, Олександра Громоляк, заступник голови районної державної адміністрації - Олег Пилипців, депутат ДМР - Михайло Задорожний.

Слід зазначити, що переселенці, які знайшли тут притулок - це, переважно, люди похилого віку, жінки та діти. Кожен з них потребує волонтерської підтримки та душевної теплоти. Можна взяти участь у роботі з обслуговування їдальні, де харчуються ВПО або допомогти в доставці їжі до палати, де мешкають люди з інвалідністю, які не можуть відвідувати їдальню.

Запрошуємо реалізувати свої навички. Наприклад, ви можете зайнятися дозвіллям дітей переселенців. Діти так само переживають страх і стрес і ваша участь можуть покращити їхній стан, а також дати відпочити їхнім батькам.

Також Ви можете просто приїхати до «Назарету» та підтримати постраждалих від війни людей емоційно: поспілкуватися, вислухати їх, дізнатися, чого вони потребують, вивести їх на прогулянку або почастувати свіжими фруктами.

Чекаємо на всіх, хто може поділитися своєю добротою з ближнім, хто може допомогти безкорисливою працею на благо того, хто потребує.

Пресслужба Карітасу СДЄ

ФОТОРЕПОРТАЖ

 

 

Теми: карітас, Григорій (Комар), Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори