У Дрогобичі відсвяткували 10-літній ювілей храму свв. Володимира і Ольги [фото]

24 липня 2022
Друк
Фото Степана ПАВЛІШАКА
  З нагоди ювілею та храмового свята Архиєрейську Святу Літургію 24 липня 2022 року Божого у церкві свв. Володимира і Ольги очолив владика Григорій, єпископ-помічник Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ, під час якої уділив священиче рукоположення диякону Назарію Піняжку, випускнику Дрогобицької духовної семінарії. Владиці співслужили декан Дрогобицький о.Іван Паньків, парох храму о.Роман Гринаш, о.Тарас Гарасимчук, о.Дмитро Заміщак, о.Богдан Волошин, о.Тарас Коберинко, о.Тарас Жеплінський, новопоставлений о.Назарій Піняжко, протодиякон Богдан Криницький, прислуговували брати-семінаристи Богдан Піддубний, Віталій Кравчук.

 

У своєму слові владика наголосив, що є великим даром мати свій храм, свою церкву, де можна пізнавати Божу науку, заносити молитви до Господа. Владика привітав вірних зі святом та висловив щирі слова вдячності за возведення такого величного храму. Він склав вітання о.Назарію з нагоди памятного дня у його житті та побажав ревного служіння у Христовому винограднику.

У свою чергу о.Назарій подякував всім, хто провадив його на шляху до священства. Парох храму о.Роман вимовив слова подяки владиці за пастирське слово, а парафіянам за жертовну працю та за те, що дбають про красу святині.

Завершилося свято виконанням духовного гімну України "Боже, великий, єдиний..." і водосвяттям. Відтак о.Назарій уділив вірним ієрейське благословення.

Степан ПАВЛІШАК

ФОТОРЕПОРТАЖ

 

 

Теми: Дрогобицький деканат

Інші публікації за темою