У Дрогобичі відбулась поминальна молитва за жертв Голодомору [фото]

28 листопада 2012
Друк
Фото прес-служби СДЄ
Панахида за жертв Голодомору на території Меморіалу "Тюрма на Стрийській"
24 листопада у Дрогобичі відбулась поминальна молитва за жертв Голодомору, участь в якій взяло духевенство УГКЦ, УПЦ КП та УАПЦ. Процесійною ходою священики та вірні вирушили від катедрального собору Пресвятої Трійці до Меморіалу «Тюрма на Стрийській». Вірні несли у руках запалені свічки, як символ християнської пам'яті про свої братів та сестер, що загинули в часи Голодомору.

Відтак, прибувши до Меморіалу "Тюрма на Стрийській", священнослужителі різних конфесій відслужили спільну панахиду за жертв Голодомору. Від греко-католицького духовенства до вірних звернувся о. Григорій Комар, протосинкел Самбірсько-Дрогобицької єпархії. Проповідник зазначив, що Голодомор став великим випробуванням для українського народу. Незважаючи на виклики життя, українці зуміли зберегти свою християнську віру навіть в таких важких обставинах.

Захід продовжився вечором-реквієм «Великі твої жертви, Україно». Хвилиною мовчання вшанували присутні всіх жорстоко замордованих українців, які загинули голодною смертю у 1932-33 роках. Згодом, до Меморіалу «Тюрма на Стрийській» поклали вінки та запалені свічки. Представники молодіжних організацій із запалених лампадок виложили символічний Хрест у пам'ять за жертвами Голодомору.

Нагадаємо, що Меморіал «Тюрма на Стрийській» був відкритий та освячений 12 липня 2012 року. За задумом ініціаторів, Меморіал був створений для того, щоб увіковічнити пам'ять жертв закатованих у 1939-1941 рр. у тюрмі НКВД, що розташовувалась по вул. Стрийській.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: протосинкел, Дрогобицький деканат

Інші публікації за темою