В Дрогобицькій семінарії завершились вступні випробування

11 липня 2014
Друк
www.dds.edu.ua
Семінарійний хор "Оранта"
8-10 липня у Дрогобицькій Духовній семінарії проходили вступні випробування для бажаючих стати семінаристами. Впродовж 3-ох днів приймальна комісія, до котрої з благословення преосвященного владики Ярослава, єпископа Самбірсько-Дрогобицького, ввійшли представники ректорату семінарії та єпархіального духовенства, оцінювала здібності абітурієнтів, а також глибину і зрілість їх покликання.

8 липня абітурієнти писали твір на одну з трьох запропонованих єпископом тем. 9 липня абітурієнти складали тести з Катехизму і літургіки (по 50 з кожного предмету). Останнього дня вступної сесії мали місце іспит з музики і співу та співбесіда. 10 липня приймальна комісія підвела підсумки вступної кампанії 2014 р. Б. Підраховуючи загальний бал, крім оцінок за вступні іспити та співбесіду, враховувався також середній бал атестату про закінчення повної середньої освіти або документу про вищу освіту.

За підсумками вступних випробувань з 29 абітурієнтів на перший курс семінарії було зараховано 9 студентів. На завершення ректор семінарії о. Мирон Бендик привітав семінаристів-першокурсників та побажав їм успіхів на шляху до священства. Ті, що цього року не поступили до семінарії, мають змогу покращити свої знання, в тому числі і на підготовчих курсах, які щороку організовує Дрогобицька Семінарія (починаючи з вересня). Як показує досвід, їх слухачі мають кращі шанси при вступі, а відмінники навчання отримують додаткові 0,5 бала до здобутих під час вступних випробувань до семінарії.

Джерело: сайт ДДС

Теми: семінарія

Інші публікації за темою