У Добромилі відбулась молитва єдності за Україну та її Героїв [фото]

05 квітня 2015
Друк
www.dobromyl.org
«Реколекції – дороговказ у житті християн» - цю думку в подячному звертанні під нас недільної літургії висловив отець Павло Коляса, парох Добромильської церкви Андрея Первозванного. 

27-29 березня реколекції в нашому храмі проводив духівник Дрогобицької Духовної Семінарії отець Степан, який у своїх розважаннях торкався серця кожного з присутніх та ділився особистим досвідом духовного життя під час десятирічного служіння в м. Астана (Казахстан).

Кульмінацією пережиття вірян була Хресна хода в наміренні за мир в Україні та її мужніх Захисників. Дощова погода та пронизливий вітер не злякала бажаючих розділити біль та страждання Христа. Це були сотні небайдужих: учні молодших та старших класів, студентська молодь та інші прихожани храмів м. Добромиля. Почергово зачитували Євангеліє на Хресній дорозі: отець Павло Коляса, запрошений отець-реколектант Степан, отець Андрій Древняк, отець Симеон Манько та отець Андрій Устрицький.

cross way 02

cross way 03

cross way 04

Березовий хрест, копія хреста з с. Побєда (Луганська область), ніс голова добромильської громади п. Михайло Матіяш.

cross way 05

 

Організацію процесії дітей з іконами Страстей Хрестових взяла на себе катехит парафії Ольга Сенчишин. Проникливо і трепетно лунали слова-роздуми з вуст учениць 10-го класу Ксені Хадай та Діани Манько. Усі стації Хресної дороги супроводжувалися виконанням страсних пісень дитячого парафіяльного хору під керівництвом п. Галини Босак.

cross way 07

Хрест, що символізував знаряддя мук і Воскресіння Ісуса, несли члени церковних молитовних груп, братств, учні, молодь, вчителі, лікарі, службовці, багатодітні матері та хворі в надії на зцілення.

cross way 08

Перед завершенням Хресної ходи учасники хору вшанували пам'ять загиблих на Майдані Героїв покладанням лампадок біля меморіалу добромильської тюрми.

cross way 08

Україна тепер, як ніколи, потребує згуртованості. Ми мали змогу це відчути протягом спільної тригодинної молитви вулицями міста, що відбулася вперше в Добромилі від часу виходу УГКЦ з підпілля. Це була нагода:

cross way 09


Джерело: http://dobromyl.org

Теми: Добромильський деканат

Інші публікації за темою