SDE

У Солянуватці в день храмового свята освятили відновлену могилу борцям за волю України [фото]

27 вересня 2022
Друк E-mail
У день храмового свята, 21 вересня 2022 року, Святу Літургію у храмі Різдва Пресвятої Богородиці с.Солянуватка Добромильського деканату очолив о.Петро Сюсько, парох Верхнього Лужка, у якій йому співслужили парох храму о.Павло Гачан, ігумен Лаврівського монастиря отців Василіян о.Андрій Драган, о.Іван Українець,ЧСВВ, парох Княжполя о.Петро Гром. Велично співав парафіяльний хор під орудою Ольги Волошин.  

 

У проповіді о.Петро Сюсько зазначив, що сьогодні ми святкуємо перше свято літургійного року. Сьогоднішнє свято розказує про диво, яке діє завдяки Божій благодаті, про чудо Різдва народження Матері Божої. Він наголосив: Нехай наш люблячий Господь за молитвами Богородиці дарує нам справедливий мир та перемогу над ворогом. 

Наприкінці Богослужіння о.Павло привітав всіх зі святом та подякував за участь. Після молитви за Україну відбулося освячення води, обхід навколо храму, мирування. 

У другій частині свята душпастирі відслужили панахиду, за тими хто віддав життя за Україну, відбулося освячення відновленої символічної могили борцям за волю України та культурно-мистецька програма, у якій звучали патріотичні поезії і пісні у виконанні місцевих аматорів та молодіжного духового оркестру з Хирова "Стривігор" (кер.Микола Щур). 

Наголошуючи на важливості вшанування пам'яті земляків, які загинули від рук окупантів, ведуча Надія Шпайхер запросила до слова станичного ОУН-УПА із Самбора Миколу Петрушака та міського голову Добромиля Петра Куляса.

Подяками та грамоти були відзначені ті, хто долучився до відновлення могили.

Степан ПАВЛІШАК
Фото автора

ФОТОРЕПОРТАЖ

 

 

Теми: Добромильський деканат

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори