SDE

У Добромилі відбулись великопосні реколекції [фото]

15 квітня 2024
Друк E-mail
7 квітня вулицями Добромиля відбулася Хресна Хода в наміренні українських захисників, яка завершила 3-денні реколекційні науки на парафії св. Андрія Первозванного та Різдва Пресвятої Богородиці с. Солянуватка. На запрошення о. Павла Коляси реколекції провадив, доктор богослов’я, доцент кафедри літургійних наук УКУ, учасник Революції Гідності, отець Василь Рудейко зі Львова. Чотири реколекційні науки базувалися на чотирьох притчах з Євангелія від Луки. У своїх роздумах отець майстерно поєднував історію Божу та історію людських відносин, переживань і страждань.

Реколектант вів за собою парафіян церкви, допомагаючи візуалізувати події із Святого Письма. Мені запам’ятався вислів отця: «Це не є самозрозуміло», тобто будь-який рух вперед чи в галузі інтелектуального пізнання чи духовного зросту вимагає праці і зусиль над собою. Я росла в час, коли до релігійної літератури чи молитовників був обмежений доступ, тому часто наука передавалася, слухаючи духовних осіб чи богословів.

Тепер Святе Письмо є в кожній хаті, але чомусь так рідко ми його використовуємо, хоча всі розуміємо, що саме там можна знайти відповідь на багато запитань. Дякуємо отцю Василю за Боже слово, яке було простим у своїй мудрості. Просимо Бога, щоб сталися переміни нашої духовності, до якої він закликав нас. Цей заклик добре відомий впродовж віків нам-християнам: любити, як батько, і вдячно приймати, як син. Дякуємо молоді і дітям за участь в Хресній Ході та, зокрема, за інсценізацію, присвячену повномасштабній війні в Україні: розмову матері та сина-воїна.

Низький уклін матерям парафії, що вдень і вночі очікують на звістку від дітей-захисників і захисниць. Дякуємо отцям деканату за спільну молитву: о. Ігорю Ільківу, о. Петру Грому, о. Симеону Маньку, о. Євгену Карпінцю та о. Тарасу Буричку. Зі слов молитви: "Навчи нас, Господи, бути відповідальними за свою землю. Навчи нас робити все, що можемо, для Тебе, людей та України. Вчини так, щоб Хресна Дорога України була її дорогою до світлого Воскресіння."

Марія УГРИН

 

ФОТОРЕПОРТАЖ

 

Теми: Добромильський деканат

Інші публікації за темою
Воскресіння Христове

pascha

 

banner

Архів
^ Догори