У Дрогобицькій семінарії відбулась презентація книги о. д-ра Василя Рудейка "Христос посеред нас"

28 жовтня 2015
Друк
www.dds.edu.ua
о. д-р Василь Рудейко
26 жовтня 2015 року у Дрогобицькій духовній семінарії відбулось чергове засідання Дрогобицького осередку Українського Богословсько-Наукового Товариства (УБНТ). У його рамках відбулась презентація книги о. Василя Рудейка "Христос посеред нас": Впровадження у літургійне богослов’я Церков візантійської традиції".

Розпочав засідання п. Юрій Мисів, який представив доповідача, викладача літургійних дисциплін в УКУ, заступника голови Патріаршої Літургійної комісії, блогера, автора багатьох статей і монографій о. д-ра Василя Рудейка. Відтак, з коротким коментарем виступив автор передмови до даної книги д-р Ендрю Квінлан.

Тоді слово взяв безпосередньо сам автор - о. Василь. Він розповів про причини появи книги, пояснив чому обрав саме таку назву. За словами доповідача, монографія виникла на основі курсу лекцій "Вступ до літургійних наук", які о. Василь уже впродовж 12 років викладає студентам УКУ. Книжку «Христос посеред нас» можна трактувати і як збірник наукових статей, і як навчальний посібник, і як монографію. У ній окреслюються історично-богословські передумови творення літургійної традиції, якою користуються Церкви візантійського обряду, зокрема їхня східнослов’янська гілка; описується сучасний стан окремих ланок літургійної спадщини цих Церков та пропонуються шляхи впорядкування їхньої літургійної спадщини. "Моїм завданням було поставити точки, запитання, які б заохочували читачів до подальших досліджень," - прокоментував мету написання автор.

Після закінчення презентації настав час запитань слухачів, на які вичерпно і цікаво відповів о. Василь.

Джерело: сайт ДДС

Теми: УБНТ, семінарія

Інші публікації за темою