Золота Книга Тверезості у Карітасі

01 квітня 2016
Друк
Фото прес-служби Карітасу
У благодійний фонд «Карітас» завітав  о.Тарас Сидор, голова комісії «За тверезість життя» у Стрийській Єпархії. Мета приїзду обмін досвідом у праці в рамках проекту «Рух за Тверезість Життя». А також сьогодні була започаткована Золота Книга Тверезості у нашому фонді.

«Колись цю книгу називали книга жертви, бо у неї вписували не алкозалежних осіб , а людей які брали відповідальність на себе і жертвували у наміренні за оздоровлення залежних. Ось так і сьогодні ми відновлюємо таку книгу і хочемо, щоб більше мирян зголошувалось до неї вписатись» - о.Тарас.
Записуючись у «Золоту книгу тверезості» людина не тільки приймає присягу, що не буде вживати алкоголю; не змушувати і не заохочувати інших до вживання алкогольних напоїв; застерігати від вживання спиртного, але головно, - складаючи цю присягу перед Богом, людина жертвує за зцілення залежної від алкоголю особи, в ім’я котрої вона складає цю присягу. Такі «Золоті книги тверезості» знаходяться у багатьох відпустових чудотворних місцях: у Зарваниці, Страдчі і ін. А відтепер схожі книги будуть започатковані на парафіях нашої Єпархії.
Друзі, пригадуємо вам, що у нашій єпархії створена комісія «За тверезість», головою якої є о.Олег Губик. Щомісяця в останню п’ятницю (під час Великого посту – четвер) у с.Рихтичі відбувається Літургія в намірі за оздоровлення від алкоголізму та наркоманії. Запрошуємо вас на таку Молитву за свої ближніх та знайомих. Можливо, ви маєте намір записатися у таку Книгу Тверезості, радо запрошуємо у БФ «Карітас» вул.Чорновола,4

Додамо, що 4-5 квітня у "Карітасі" буде відбуватись черговий вишкіл для отців, що входять у комісію "За тверезість".

Уляна ЯЖИК

Теми: карітас

Інші публікації за темою