Духовенство єпархії взяло участь у семінарі на тему "Канонічний аспект таїнства покаяння" [фото]

06 травня 2017
Друк
Фото прес-служби СДЄ
4 травня в Центрі душпастирства молоді, в м. Дрогобич, для духовенства Дрогобицького району відбувся семінар на тему "Канонічний аспект таїнства покаяння", організований Інститутом постійної формації для духовенства Самбірсько-Дрогобицької єпархії. Упродовж квітня й травня семінари на згадану тему вже відбулись в Дрогобичі, Самборі, Сколе та Стрілках.

На початку зустрічі владика Григорій, єпископ-помічник Самбірсько-Дрогобицької єпархії, зазначив, що даний семінар є логічним продовженням попереднього семінару, на якому духовенство єпархії роздумувало над темою "Біблійний, історичний і святоотцівський аспекти таїнства покаяння".

Представити канонічний аспект таїнства покаяння було доручено д-ру Олегу Цимбалюку, судді Церковного трибуналу Самбірсько-Дрогобицької єпархії. Доповідач упродовж двох лекцій пояснив канони Кодексу канонів Східних Церков, які стосуються таїнства покаяння, а також розповів про процедуру розрішення резервованих гріхів.

Додамо, що ряд семінарів, які відбулись, є другим тематичним циклом зустрічей з духовенством на тему таїнства покаяння. Заплановано провести ще один цикл семінарів, під час яких буде розкрито душпастирський аспект таїнства сповіді.

Нагадаємо, що про створення Інституту постійної формації для духовенства було оголошено 15 листопада 2015 року Божого. Інститут створено для сприяння духовному, інтелектуальному і душпастирському розвитку священиків єпархії.

Прес-служба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Інститут постійно формації для духовенства

Інші публікації за темою