Serata italiana або італійський вечір з присмаком тірамісу [фото]

10 травня 2017
Друк
www.dds.edu.ua
«Італія… Країна сонця, мрій, вишуканого вина та смачної піци. Країна величних соборів та великих святих» - цими словами розпочалося святкування Вечора Італії (Serata italiana) в Дрогобицькій духовній семінарії. Італія та італійська мова – не чужі для духовного закладу: вже не перший рік поспіль проводяться факультативні уроки з італійської, чимало випускників після вишколу в ДДС відправляються поглибити свої знання з певних богословських дисциплін, пізнати культуру батьківщини Вічного міста, де мешкає Вселенський архієрей. Serata italiana - організована викладачем італійської мови, о. ліц. Василем Вербіцьким, та старшою групою з вивчення «linquaitaliana». Участь у приготуванні свята взяли брати А. Витівський, В. Телегій, М.В. Германович, А. Лоїш, А. Нискогуз, Т.Жук, І. Гавриляк, М.М. Германович, Н. Піняжко та О. Черхавський.

Вечір був затіяний, щоб збагатити духовно й інтелектуально як і семінарійну братію, так і товариство викладачів. На вечорі, тому були представлені уривки зі Св. Письма італійською, італійські прислів’я, афоризми. Також наша духовна АЛЬМА МАТЕР мала нагоду почути загальновідомі зворушливі уривки від святого Франциска (SemplicePregiera) та матері Терези (Innodellavita) італійською, а також порівняти звучання італійською Заповіту Т. Г. Шевченка з мовою оригіналу. В репертуарі були також і пісенні хіти: романтична арія ContepartiroАндреа Бочеллі, та «драйвово-кумедна» пісня PiccoloAmoreвід Ricchi&Poveri. Ексклюзивною  перлинкою Serata italiana було відео зі самого Риму, змонтоване випускником нашої семінарії, який зараз здобуває там науковий ступінь  – бр. Тарас Жепліський. Відео яскраво і багатогранно пролило світло на життя й навчання наших випускників у Città Eterna. О. Василь, викладач-організатор святкування, представив український острівець в римських базиліках та навчальних закладах.

Інший блок «серати» нашу братію «звеселяв до сліз»,  - кумедні сценки про італійські реалії, культуру, побут; саркастична інсценізація «першої лекції з італійської», гумористичні інтерв’ю з викладачами та семінаристами тощо.

Але не достатньо Італію «побачити чи почути». Тож в рамках італо-фесту кожен з учасників мав унікальну нагоду не лише побачити майстер-клас з приготування справжньої італійської піци, але також і посмакувати її вишуканими інгредієнтами, вдихнути її пряні пахощі. Та це ще не все! Десертом вечірньої програми стало підбадьорююче кондитерське диво – справжнє італійське тірамісу. Просто пальчики оближеш…

А щоб у читача дарма не викликати бурчання в животі – доречно тут і зупинити свої тиради. Тільки на завершення за цитую влучні слова отця-проректора Романа Андрійовського із завершального слова Serata italiana: «Скільки мов людина знає – стільки ж життів вона проживає». Тож учімось дітки, і будуть з нас люди, мабуть…:)

 Підготував: Бр. Андрій Нискогуз, семінарист Vкурсу ДДС 

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: семінарія

Інші публікації за темою