У Дрогобицькій семінарії пройшли реколекції

21 лютого 2018
Друк
16-19 лютого в стінах Дрогобицької духовної семінарії традиційно відбулись великопосні реколекції. Як повідомляє семінарійний медіаресурс,  провідником братії у духовній мандрівці був о. Тарас Рисей, який є Головою комісії у справах душпастирства сфери охорони здоров'я СДЄ, сотрудником храму Різдва Пресвятої Богородиці та капеланом місцевої лікарні в м. Самборі.

Ці дні духовної віднови брати провели в молитві та мовчанці, читаючи духовну літературу та роздумуючи над власним покликанням.

Після того, як проректор з навчальної частини о. Роман Андрійовський представив реколектанта братії, о. Тарас Рисей впродовж відведених днів розважав з братами над важливими елементами в житті духовної особи, таким чином готуючи їх до вступу у благодатний час Великого Посту.

Духовний провідник підготував цікаві теми для обговорення, які зможуть в майбутньому допомогти братам у священичому служінні, зокрема: «Практичне слухання», «Мовчанка» та «Гнів та його наслідки». «Кожен, хто промовляє, бажає, щоб його розмова була вислухана, а тому навчитися слухати – це великий скарб, який збагатить наш інтелект та навчить поважати співрозмовника», - зазначив о. Тарас. Також він намагався пояснити суть мовчанки у духовному житті, адже часто пустослів’я віддаляє нас від Господа, який промовляє до нас в тиші.

На завершення реколекцій завершальне слово мав проректор з виховної частини о. Василь Чава, який подякував від імені усієї семінарійної спільноти о. Тарасу Рисею за духовний провід у цій мандрівці. Відтак о. Тарас у свою чергу висловив слова вдячності за добре проведений час у рідній для нього Alma Mater, побажавши братній спільноті любові, миру та духовного зростання.

За повідомленням сайту ДДС

 

Теми: семінарія

Інші публікації за темою