Владика Григорій уділив дияконські свячення двом випускникам Дрогобицької семінарії

20 жовтня 2015
Друк
Фото прес-служби СДЄ
18 жовтня владика Григорій, єпископ-помічник Самбірсько-Дрогобицької єпархії, відслужив Божественну Літургію в Катедральному соборі Пресвятої Трійці м. Дрогобича. Під час богослужіння єпископ уділив дияконські свячення двом випускникам Дрогобицької семінарії - Тарасові Зубкові та Іван Герасимлюку.

Цього дня у храмах УГКЦ було зачитано звернення Синоду єпископів напередодні виборів до органів місцевої влади. "Місцеві вибори – це унікальний шанс для змін знизу, щоб вибудовувати ініціативи, які безпосередньо стосуватимуться місцевих громад, впливатимуть на життя громадян", - зазначили члени Синоду. За їх словами, депутати місцевих органів влади мають особливий привілей і відповідальність служити людям, яких вони знають, з якими, можливо, зростали, які їм довіряють особисто. Дієвим механізмом збереження цієї довіри, на думку владик, має бути максимальна прозорість ведення справ та постійний звіт про свою діяльність перед громадою.

Після завершення Літургії владика Григорій привітав диякона Тараса та диякона Івана, подякувавши батькам, родині, духовним наставникам новопоставлених дияконів за товаришування їм на дорозі до тайни священства.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: Григорій (Комар), Катедральний собор, свячення

Інші публікації за темою