SDE

У Катедральному соборі в Дрогобичі відбулась молитва за жертв війни

23 березня 2024
Друк E-mail
У першу суботу Великого посту, 23 березня 2024 р.Б., в катедральному храмі Пресвятої Трійці владика Ярослав (Приріз), Єпископ Самбірсько-Дрогобицької Єпархії УГКЦ, у співслужінні священиків єпархіальної семінарії та катедри відслужив Архиєрейську Божественну Літургію та молебний чин за жертв війни. Богослужіння супроводжував співом хор «Оранта» Дрогобицької духовної семінарії.

Звертаючись до присутніх на молитві, архиєрей зокрема сказав: «У першу суботу Великого Посту ми зібралися у храмі на Божественну Літургію, щоб спільно помолитися і просити в Господа сили і витримки пережити біль і страждання, які завдає рашиський агресор, розпочавши нечувану і жорстоку війну на знищення нашого народу».

Роздумуючи на черговим євангельським читанням, владика Ярослав сказав: «У цей важкий час Церква сьогодні подає до роздумів промову нашого Спасителя до своїх учнів, яку екзегети і богослови називають прощальною, бо в ній Христос ділиться найсокровеннішими думками зі Своїми найближчими. Євангельський уривок, який ми сьогодні чули на Літургії, містить попередження і обітницю. Ісус попереджає учнів, що світ буде їх ненавидіти і переслідувати, і в той же час запевняє їх, що ненависть світу і переслідування – це середовище, в якому буде проявлятися їхнє свідчення. Ми всі разом, як церковна спільнота, стоїмо пліч-о-пліч, нашими братами і сестрами, які переживають страждання внаслідок цієї війни. Ми молимося і відчуваємо наш біль і труднощі. Нехай наша віра буде джерелом нашої сили, а наша надія і уповання на Господа в часі Великого Посту – маяком, який світить у темряві війни. Нехай наше свідчення про Христа буде яскравим прикладом любові і милосердя у всьому світі. Бо ми не посідаємо на чуже, а захищаємо своє. Ми боримося і страждаємо за правду, захищаємо життя».

C 2

Насамкінець єпископ подякував усім родичам, батькам, матерям, дітям загиблих героїв, а закликав памʼятати про тих, хто змушений був залишити свої домівки через російську збройну агресію супроти України, а також заохотив до молитви за справедливий мир і припинення війни на справедливих умовах.

Нагадуємо, що впродовж Великого посту за ініціативою секретаріату Ради Єпископських Конференцій Європи, до якої входять 39 Єпископських Конференції Європи, духовенство та вірні різних європейських країн щоденно моляться за жертв війни, що триває в Україні та на Святій Землі, а також за Папський Синод єпископів Католицької Церкви. У першу суботу Великого посту участь у ланцюжку цієї спільної молитви за жертв війни бере Українська Греко-Католицька Церква.

Пресслужба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: Катедральний собор, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори