SDE

Як захистити себе і своїх дітей від небезпек віртуального світу?

№6 (165), червень-липень 2014 _ Ігор БРИНДАК
Друк E-mail
Ілюстрація
Віртуальний світ
Святе Писання пише: «Все мені можна, та не все корисне» (І Кор. 6, 12). Сам по собі Інтернет не є нічим поганим. Там завжди можна знайти багато корисної інформації. Церква також використовує цей новітній засіб зв’язку. Але з другої сторони в ньому також є багато небезпек. Це можуть бути різного роду маніпуляції, обмани і використання його аморальними людьми і, зрештою, сама непоміркована прив’язаність, яка переростає у залежність.

Боротися з тими негативними наслідками потрібно так само, як і з іншими духовними небезпеками, застосовуючи такі засоби, як: молитва, часте приймання Святих Тайн, щоденне читання Святого Письма, різні інші благочестиві практики. Якщо ці речі практикуються всією родиною, то протистояння небезпекам віртуального світу є більш успішними.

Також слід пам’ятати, що Божий закон діє у всіх випадках. Це означає, що якщо ви зустрічаєте у всесвітній мережі щось таке, що противиться Божому Слову чи науці Церкви – то відкидайте це одразу. Так само чиніть з тим, що викликає недобрі внутрішні емоції: гнів, розпач і т.д. А там де є діти, я взагалі б порадив батькам ввести в комп’ютер пароль, невідомий для дітей і включати Інтернет лише тоді, коли хтось зі старших є вдома.

Крім того, особливо в літню пору, добре було б знайти якісь альтернативні засоби відпочинку, особливо коли є можливість більше перебувати на природі.
На завершення, хочеться порекомендувати нашим читачам, молитву до небесного покровителя Інтернету св. Ісидора Севільського. (конкретніше про нього можна прочитати в часописі «Жива вода» № 4, 2014 рік). Цю молитву проказують перед входом в Інтернет. Можете її видрукувати та причепити на монітор свого комп’ютера.


Молитва до св. Ісидора перед входом в Інтернет
Всемогутній і Вічний Боже, що створив нас на Свою Подобу й сказав нам шукати, передусім те, що добре, правдиве й красиве, особливо в Божій Особі Твого Єдинородного Сина, Господа нашого Ісуса Христа, допоможи нам, благаємо Тебе, за посередництвом св. Ісидора, єпископа і доктора, щоб ми під час наших мандрівок в Інтернеті спрямовували наші руки й очі тільки на те, що подобається Тобі й сприймали з любов'ю й терплячістю всі ті особи, яких зустрічаємо, через Христа Господа нашого. Амінь.
Святий Ісидоре, молися за нас!

banner

Про часопис
"З любов’ю у світ" – єпархіальний молодіжний часопис – заснований у грудні 1999 року Божого. Часопис є щомісячним виданням, тираж якого складає 7000 примірників. За час існування часопису його редакторами були: о. Василь ПОТОЧНЯК та о. Василь ГОЙ. «З любов’ю у світ» - це часопис, який твориться молоддю для молоді. Автори часопису у своїх матеріалах розкривають теми духовного життя, стосунків у родині та виховання дітей. Історична рубрика знайомить читача з глибинами життя нашого народу. Щомісяця до редакції надходять питання на різноманітні теми. Ґрунтовні відповіді на ці запитання читачі дізнаються у черговому номері часопису.

Редактор:
о. Олег КЕКОШ

Адреса:
вул. Шевченка, 29/1
м. Дрогобич, Львівська обл.
82100 Україна

Тел.: +380324450110
Ел. пошта:
lubysvit@sde.org.ua

^ Догори