SDE

Весняні роздуми

№4 (193), квітень 2017 _ Ольга РАДІОНОВА
Друк E-mail
Ілюстрація
У період, коли весна у розпалі, нам усім хочеться сповна насолоджуватися життям. Але часто буває так, що все ніби добре, але в душі – рутина і сірість. Що ж заважає відчути щастя і почати омріяне розрекламоване «нове життя»?

Ми підготували для вас 6 нескладних кроків, після здійснення яких насолоджуватися життям цієї весни стане значно простіше.

1. Викидаємо зайве

Звідусіль - з гардеробу, шухляди робочого столу, із життя. Часто матеріальні речі обтяжують нас так, що ми й не помічаємо, як стаємо залежними від них. І ось в голові вже безлад – точнісінько, як у шафі. Рішення в обох ситуаціях одне – усе ретельно вичистити, провітрити, «позбутися баласту». Погодьтеся, вам не потрібен одяг, який роками чекає свого часу під назвою «Може якось пригодитися». Так само й думки про неважливе, якими ви заклопотані вже кілька місяців поспіль – питання потрібно або вирішити і забути, або визнати неважливим і… теж забути. Лише очистивши свій життєвий простір від старого мотлоху, ви знайдете місце, щоб впустити у нього щось нове та свіже.

2. Прокидаємося раніше

Хоча б на півгодини. Мабуть, кожному з нас потрібен цей час. Хтось ніколи не встигає поснідати, хтось – розібрати важливі папери перед роботою, комусь просто давно хочеться почаювати в ранковій тиші. Спробуйте відвести стрілки будильника трохи назад – уже за тиждень відчуєте збільшення ефективності у роботі. Та й збори без звичних метушні, хвилювань та спізнень допоможуть зробити кожен ранок приємнішим. Пам'ятайте: ми всі так любимо ранки вихідних днів саме тому, що вони позбавлені суєти.

3. Молимося частіше

Є такі розмови, яких ніколи не буває забагато. Серед них – розмова з Богом. Молитва в жодному разі не має зводитися до автоматизму, проте її також можна зробити корисною звичкою. Це особливо актуально для тих, кому ніяк не вдається зробити свою молитву регулярною. Достатньо постановити собі організовано молитися хоч кілька днів поспіль – і потім ви вже відчуватиме порожнечу без неї. Парадокс життя в тому, що всі ми постійно чимось зайняті. Але насправді кожен є володарем свого часу: ви можете встигнути абсолютно все, що забажаєте – це лише питання пріоритетів.

4. Усміхаємося просто так

Психологи довели: навіть якщо ви будете посміхатися на самоті і зовсім без причини, відповідні м'язи подаватимуть сигнал у мозок, і вам дійсно буде радісно. Крім того, як відомо, усмішка – справа заразна. Тому навчіться посміхатися якомога частіше – це підніматиме настрій і вам, і вашому оточенню.

5. Здійснюємо чиюсь мрію

А ви помічали, що чужі проблеми завжди видаються нам якимись легшими? І чужі бажання теж. Мабуть, збоку такі речі видно об’єктивніше – без перебільшень, страху та емоцій. Можливо, зовсім поруч людина палко мріє про щось, що для вас є буденним?..

6. Помічаємо більше

Весною довкола нас особливо багато краси – скрізь цвітіння природи та буяння соковитих фарб. Помічати маленькі дива щоденно чи байдуже проходити повз них – вибір за лише вами. От тільки в першому випадку у вашій душі щоденно прокидатиметься справжня весна. Непогана перспектива, еге ж?

Насолоджуйтеся життям і пам’ятайте: усе довкола є дивом і Божим даром. Головне – широко розплющити очі і вміти відкривати серце!

banner

Про часопис
"З любов’ю у світ" – єпархіальний молодіжний часопис – заснований у грудні 1999 року Божого. Часопис є щомісячним виданням, тираж якого складає 7000 примірників. За час існування часопису його редакторами були: о. Василь ПОТОЧНЯК та о. Василь ГОЙ. «З любов’ю у світ» - це часопис, який твориться молоддю для молоді. Автори часопису у своїх матеріалах розкривають теми духовного життя, стосунків у родині та виховання дітей. Історична рубрика знайомить читача з глибинами життя нашого народу. Щомісяця до редакції надходять питання на різноманітні теми. Ґрунтовні відповіді на ці запитання читачі дізнаються у черговому номері часопису.

Редактор:
о. Олег КЕКОШ

Адреса:
вул. Шевченка, 29/1
м. Дрогобич, Львівська обл.
82100 Україна

Тел.: +380324450110
Ел. пошта:
lubysvit@sde.org.ua

^ Догори