SDE

Церковний хор “Дзвони Старого міста” та духовенство парафії УГКЦ привітали Старий Самбір під час святкування його 950-ліття

05 вересня 2021
Друк E-mail
Фото Ірини ХМЕЛЬОВСЬКОЇ
Співаними молитвами у виконанні церковного хору “Дзвони Старого міста” парафії святого Миколая м. Старого Самбора, молитвою та благословенням отця-декана Михайла Николина розпочалося урочисте відзначення 950-ліття від першої письмової згадки про Старий Самбір.

День міста у Старому Самборі традиційно відзначається 22 травня, на свято перенесення мощів святого Миколая Мир Лікійського. Але цьогоріч в травні відзначила 950-ліття міста лише парафія УГКЦ, запросивши театр “Gloria Drogobych” та подарувавши містянам незабутнє свято.

Міська влада перенесла святкування на вересень, але про Слово Боже не забула. Розпочалася офіційне святкування ювілею міста з молитовного благословення парохів Старого Самбора: о. Михайла Николина, о. Ігоря Подана (УГКЦ) та о. Іоана Білика (ПЦУ).

Хор “Дзвони Старого міста” (регент Надія Копач) виконав такі співані молитви як: “Богородице Діво”, “Під твою милість прибігаймо”.

О. Михайло Николин, декан Старосамбірський, привітав усіх з ювілеєм міста, нагадавши одну із заповідей “пам'ятай день святий святкувати” та віддавши шану праці попереднім поколінням, які жили і трудилися в місті, розвивали його, передавши Старий Самбір нам у спадок.

“Кожен із нас, хто живе сьогодні в цьому місті, повинен застановитися над тими трударями, які впродовж тих століть майже тисячу років творили у цьому місті. Будьмо сьогодні вдячні нашим попередникам, а ми лише вступили в їх сліди”, - наголосив священник.

Також він зауважив, що щоразу на святій Літургії священник в тихій молитві молиться за місто, село і країну, і за тих, що з вірою живуть у них і побажав, щоб в святомиколаївському Старому Самборі завжди жили віруючі люди.

Закінчилося духовне свято урочистим “Многая літа” для усіх мешканців Старого Самбора у виконанні хору “Дзвони Старого міста”.

Ірина ХМЕЛЬОВСЬКА

Теми: Старосамбірський деканат

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори