SDE

Скорботна громада Великосілля попрощалася з полеглим воїном Олегом Павлішем

16 квітня 2022
Друк E-mail
Фото Ірини ХМЕЛЬОВСЬКОЇ
Плакало небо разом з скорботною громадою с. Великосілля Старосамбірського деканату, яка чисельно зібралася 30 березня 2022 р щоб провести в останню путь земного життя та віддати шану воїну-захиснику Батьківщини Олегу Павлішу.

Олег Павліш - виходець з багатодітної сім'ї, який вибрав захист Вітчизни шляхом у своєму житті. Він захищав кордони України у 2014 році, був учасником АТО. Не вагаючись подався захищати Україну і тепер та назавжди залишиться бійцем 24 окремої механізованої бригади імені короля Данила, загинувши у боях на Донеччині.

Урочисто зустріли і пошанували молитовним словом воїна 29 березня у Самборі, коли тіло Героя везли в його останню мандрівку до рідного дому. П‘ять священнослужителів відслужили поминальну панахиду. Звертаючись до присутніх о. Володимир Коркуна сказав: «Щупальця війни доходять й до нас та випробовують, чи ми будемо їх боятися та що робитимемо. Тож хай Небесний Творець дає нам силу, щоб не зневірилися, не впали, а піднялися, стали сильнішими”.

Наступного дня 30 березня з воїном-захисником прощався увесь Старосамбірський деканат. Чин похорону очолив о. Михайло Николин, декан Старосамбірський у співслужінні о. Тараса Зубка, пароха с. Великосілля та грона священників деканату.

«Олег взяв до рук зброю. Не тому, що ненавидів. А тому, що любив. Це жертовна любов. Мама українська на своїх колінах виплекала отих мужніх синів та дочок, які сьогодні наближають наш Український Великдень. Він своїми молодечими широкими плечима закрив вас, дорогі скорботні батьки, закрив братів, родину, рідне село, всіх нас і цілу Україну. Олега згадуватимуть у віках, адже це завдяки йому настане наш Великдень. Ми передаватимемо це від покоління до покоління. І пам’ять про Героя Олега Павліша з Великосілля житиме вічно» – промовив на обійсті Павлішів о. Михайло Николин.

Похоронили Героя на місцевому цвинтарі. Біля могили військові вручили родині прапор та нагороди Олега, а представники Самбірської РДА передали Лист пошани і скорботи від Президента України Володимира Зеленського.

“Так кується наша свобода. Так виглядає нескорений народ. Народ, якого ніхто не підкорить. Йдімо прямо, впевнено і вірмо, що Господь з нами і захистить нас. А Олег тепер наближатиме нашу перемогу з небес» - з такими словами звернувся до багаточисельних присутніх над могилою Героя о. Тарас Зубко.
Злий жарт долі — поховали воїна у його день народження. 30 березня 2022 р. йому мало б виповнитися 38.
Ірина ХМЕЛЬОВСЬКА

Теми: Старосамбірський деканат

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори