SDE

Владика Ярослав: Вдячність є відповіддю на дар

21 грудня 2017
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
17 грудня владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відслужив Божественну Літургію в Катедральному соборі Пресвятої Трійці м. Дрогобич.

Під час проповіді єпископ сказав, що недільне Євангеліє про оздоровлення десяти прокажених пригадує нам про потребу виявляти вдячність за отримані Божі ласки. Тому, коли до Ісуса повернувся лише один із прокажених, щоб подякувати, Він запитав: «Чи не десять оздоровилося? А де ж дев’ять?» (Лк. 17:17-18).

«Вдячність є відповіддю на дар, на благодать, яку нам виявив Господь», - наголосив єпископ. Вдячна людина бачить і пізнає обдарування, які вона посідає. «Говорити Богові «Дякую», означає передовсім признати, що все, що ми маємо і чим ми є, походить від Бога», - додав проповідник. Слова вдячності вірні висловлюють Богові на кожній Святій Літургії, молячись: «Всяке добре давання і всякий звершений дар з висоти є, що сходить від Тебе, Отця світла».

Дякувати Богові означає бути віруючою людиною. Ісус неодноразово наголошував на єдності віри й подяки. Коли самарянин, який оздоровився, прийшов Йому подякувати, Христос відповів йому: «Іди, віра твоя спасла тебе».

Святий апостол Павло навчає кожну нагоду, життєву подію використовувати для подяки. Про це він говорить в листі до Церкви в Солуні, яка прийняла Боже слово та свідчила Христа серед численних утисків: «За все дякуйте!» (1 Сол. 5, 18).

Прес-служба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

 

Теми: Ярослав (Приріз), Катедральний собор

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори