SDE

Різдвяні богослужіння за участю владики Ярослава (Приріза)

12 січня 2009
Друк E-mail
7 січня на празник Різдва Христового преосвященніший владика Ярослав (Приріз) взяв участь у різдвяних богослужіннях в прокатедральному храмі Різдва Пресвятої Богородиці в м. Самборі. Після завершення Божественної Літургії настоятель храму прот. Богдан Добрянський, декан Самбірський, склав подяку архиєрею за те, що розділив радість великого празника з вірними парохії. Архиєрею також співслужили сотрудники прокатедрального храму: прот. Іван Федько та прот. Василь Мазур.

8 січня, на другий день різдвяних свят, владика Ярослав очолив святу Літургію в с. Катино Хирівського деканату, що на Старосамбірщині, де освятив новозбудований храм. У пастирському слові архиєрей звернув увагу вірних на постать Пресвятої Богородиці, подаючи екзегезу різдвяної розповіді з євангелія св. Луки. Зокрема владика пояснив, що вислів св. Луки – «Марія ж пильно зберігала все це, роздумуючи в своєму серці» (Лк. 2, 19) – вказує на те, що Пресвята Богородиця неодноразово подумки впродовж свого життя поверталась до подій Різдва, які стали для неї «школою віри». Завершуючи проповідь, преосвященніший закликав вірних «ревно черпати з багатства чеснот боговгодного життя Марії». Адже «віра Пресвятої Богородиці, - зазначив владика Ярослав, - та цілковите відданя Божій волі, терпеливе та мужнє перенесення всіх життєвих труднощів, материнська турбота, а головне – безумовне смирення та покора – це ті чесноти, котрі наповнюють все життя Пресвятої Діви Марії».

Після святої Літургії архиєрей запевнив вірних про свої молитви за всіх жертводавців та будівничих новоосвяченого храму та склав подяку отцю-настоятелю Тарасові Бруху за його працю над побудовою святині. Опісля преосвященніший вирушив до сусіднього с. Лопушниця, де освятив наріжний камінь під будівництво нового храму.

9 січня на празник святого первомученика Стефана владика Ярослав (Приріз) очолив святкову Літургію у катедральному храмі в м. Дрогобич.

Теми: Ярослав (Приріз), Самбірський деканат, Хирівський деканат, Катедральний собор

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори