SDE

Відбувся похорон прот. Тараса Федоровича [фото]

05 серпня 2009
Друк E-mail
4 серпня о 17-00 заупокійною панахидою розпочались похоронні богослужіння за усопшим протоєреєм Тарасом Федоровичем. Прощальну проповідь біля дому покійного виголосив прот. Михайло Николин, декан Старосамбірський. Згадуючи про усопшого протоєрея, отець-декан навів слова із Тайни Хрещення: "Прийми оцю горіючу свічку і старайся в усьому житті твоєму просвічуватись світлом віри і добрих діл, щоб коли прийде Господь, ти міг світло вийти Йому назустріч". Як зазначив проповідник, це хрещальне побажання протоєрей Тарас відповідально сповнював впродовж свого священичого служіння.


У супроводі близько 40-ка священнослужителів єпархії, а також родини, парохіян та знайомих покійного домовину з тілом протоєрея Тараса Федоровича було перенесено до храму Різдва Пресвятої Богородиці м. Самбора. Відтак у храмі розпочався чин єрейського похорону, який очолив митр. прот Тарас Гарасимчук, канцлер єпархії, у супроводі семінаристів Дрогобицької Духовної Семінарії та дяків місцевої парохії.

Після завершення чину єрейського похорону, згідно з давнім звичаєм, священики розпочали позмінне читання Євангелія, яке завершилось удосвіта, перед заупокійною Божественною Літургією.

5 серпня о 10-00 розпочалась заупокійна Божественна Літургія, яку очолив митр. прот. Тарас Гарасимчук у супроводі 60-ти священиків з різних деканатів єпархії. У поминальному слові о. Тарас Гарасимчук розкрив значення священичого служіння, зазначивши: "Господь послав священнослужителів до свого народу, щоб вони пригадували людям, що вони - народ святий; що кожен з цього народу є створений на образ і подобу Божу; що кожен з них є храмом Духа Святого". Відтак проповідник зауважив, що на священику лежить велика відповідальність перед Богом. Адже кожне слово та діло єрея, або провадить вірних до Цартства Божого, або ж відвертає, стаючи причиною осуду.

Після завершення Літургії відбулось останнє цілування та прощання з покійним протоєреєм. У супроводі священнослужителів, родини покійного та великого числа вірних з храму домовину було перевезено на місцеве кладовище та передано землі.

о. Олег Чупа,
прес-секретар єпархії

 

ФОТОРЕПОРТАЖ:

4-го СЕРПНЯ - Перенесення тіла покійного протоєрея до храму Різдва Пресвятої Богородиці м. Самбора

 

5-го СЕРПНЯ - Заупокійна Божественна Літургія. Передання тіла землі.

Теми: похорон

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори