SDE

У с. Лішня Дрогобицького р-ну освячено відновлений храм

22 грудня 2009
Друк E-mail
20 грудня владика Ярослав (Приріз) відвідав парафію св. архистратига Михаїла с. Лішня Дрогобицького району та освятив після віднови місцевий храм. Відтак архиєрей відслужив Божественну Літургію у співслужінні прот. Анатолія Полянка (декана Лішнянського), єрея Олега Кекоша (адміністратора парафії) та священиків Лішнянського й Трускавецького деканатів.   Звертаючись до вірних у проповіді, архиєрей розкрив значення недільного євангельського уривку, в якому розповідалось про зцілення Христом десяти прокажених, з яких лише один повернувся з подякою. Відтак владика Ярослав зазначив, що вміння бути вдячним Богові за Його щедрі дари - це ознака духовної зрілості християнина. На це також вказує початок молитви освячення на Святій Літургії: "Достойно і праведно... Тобі дякувати".

Впродовж історії спасіння людина обирала особливі місця принесення подяки Богові. Спершу таким місцем був жертовник, на якому Авель, Авраам, Яків та їх нащадки приносили жертви всепалення. У новозавітні часи таким місцем подяки людини Богові за Його щедрі дари став храм. Владика подякував вірним за їх жертовність у відновленні давнього мурованого храму, яке тривало протягом останніх 3-х років. "Ваша жертва - це вклад у вічність, який жодна економічна криза не здатна знецінити," - у підсумку сказав архиєрей.

 

Наприкінці богослуження владика Ярослав зачитав подячну грамоту правлячого архиєрея кир Юліяна (Вороновського) надану жертводавцям цієї парафії. Архиєрей також склав подяку адміністратору парафії о. Олегу Кекошу, о. Юрію Щуркові за їх душпастирську працю та старання у відновленні святині.

 

о. Олег Чупа,

прес-секретар єпархії

Теми: Лішнянський деканат, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори