SDE

Молодь єпархії у молитвах і піснях подякувала Богові за дар молодості

17 травня 2011
Друк E-mail
15 травня у Дрогобичі в приміщенні Центру душпастирства молоді відбулось святкування Єпархіального дня молоді. Як відомо, святкування церковних днів молоді сягає 1985 року, коли Блаженний Папа Іван Павло ІІ започаткував світові дні молоді. Віднедавна щороку у Квітну неділю ми молимось за нашу молодь. Відтак цьогорічний Єпархіальний день молоді став продовженням цієї молитовної та пастирської опіки, якою Церква огортає молодь.

Урочистості розпочалися Архиєрейською Божественною Літургією в катедральному храмі Пресвятої Трійці, яку відслужив владика Ярослав, єпископ-помічник Самбірсько-Дрогобицької єпархії. Наприкінці Літургію єпископ подякував о. Олегу Кекошу, Голові комісії у справах молоді, за його служіння молодими християнам.

Після Літургії молодь урочисто вирушила вулицями м. Дрогобича до Центру душпастирства, де відбулась святкова концертна програма.

Вітаючи присутню на святі молодь, владика Ярослав зазначив: «Служіння молоді в Церкві покликане до того того, щоб ревно служити Богові й ближньому і любити свою Церкву. Про це нам нагадав блаженний папа Іван Павло ІІ під час своєї зустрічі з українською молоддю 26 червня 2001 року біля храму Різдва Пресвятої Богородиці у м. Львові. Зокрема, папа сказав: «Дорога молоде! Дякую Богові, що дав мені радість зустрітися з тобою. Перед тим, як покинути вас, хочу додати останнє слово: любіть Церкву! Вона є вашою родиною й духовним храмом, живим камінням якого ви, молоді, покликані бути». Архиєрей підкреслив, що Церква приділяє велику увагу духовній опіці молоді. Власне тому, за словами єпископа, перше послання Блаженнішого Святослава після сходження на престол Глави УГКЦ було звернене до молоді.

Зі співу дитячо-молодіжного хору «Відлуння» (регент п. Надія Бунь, концертмейстр Олександра Німилович) розпочалась концертна програму. У їх виконанні прозвучали тропар Воскресіння «Христос Воскрес», «Ангел вопіяше» Макарова та «Месса № 4» частини: «Кириє» та «Глорія» Ч. Гуно.

Своїми думками про те, що означає «бути молодим» поділились молодіжні лідери: Марта Єндик, Лілія Левицька та Уляна Лаб'як. «Святі та молодь» - цей надзвичайно цікавий екскурс в історію життя святих провів Ігор Бриндак, викладач історії Церкви у Дрогобицькій духовній семінарії. Зокрема він розповів про відомих релігійних діячів, які присвятили себе апостольству серед молоді: Філіпа Нері, Дона Боско, Едварда Фленгена, митрополита Андрея Шептицького, блаженної пам'яті Івана Павло ІІ. У підсумку Ігор Бриндак зазначив: «Спільним в діяльності цих святих людей було те, що вони наголошували у зверненні до молоді, що правдиву свободу, правдиву радість, і правдиве щастя молода людина знайде тільки у Христі, слідуючи Його заповідям. Вони не просто це говорили, але показували своїм життям. Бо через вірність Христові, ці люди, не зважаючи на вік, на терпіння, які випадали їм, духовно завжди залишалися молодими і мали велику популярність серед молоді свого народу, а, іноді й цілого світу. Тому вірність Христові і Його заповідям є запорукою вічної молодості». Доповідь історика супроводжувалась ілюстративним слайд-шоу.

Вокально-хореографічну композицію «Великдень на Підгір'ї» продемонстрував молодіжно-християнський театр церкви Успіння Пресвятої Богородиці (керівник Олександра Лисак). Гучними оплесками зустріли хор Дрогобицької духовної семінарії «Оранта» (керівник о. Андрій Бунь), які виконали пісні «Гей, крилатий орле» та «Ой, музику дуже люблю». Ноу-хау стало використання трембіт, звучання яких подумки перенесло присутніх на карпатські полонини.

Танцювальними композиціями: «Прикарпатська полька» та «На царинці» привітав молодь народний вокально-хореографічний ансамбль «Пролісок» Дрогобицького педагогічного університету ім. Івана Франка (балетмейстр Ольга Багрій). Опісля виступив ансамбль танцю «Верховинка» (керівник п. Ольга Максимищак). Дует «ВІЗАВІ» Дрогобицького педагогічного університету ім. Івана Франка завершив концертну програму піснями: «Шаную Тебе», «Кущ калини» та «Хай вітер засіє».

Відтак о 18-00 розпочалася вечірка для молоді «Слухай українське». Аніматори зорганізували молодь, яка з радістю танцювала «Королівський бамс». Святкування закінчилися молитвою, яку провів о. Олег Кекош, голова Комісії у справах молоді. Після молитви він подякував молоді, яка відгукнулася на заклик Церкви, а також наголосив, що «молодість – не вік. Молодість – це стан душі, тож залишайтеся молодими! Будьте активними, здобувайте знання, наполегливо працюйте над собою, будуйте великі плани на майбутнє. Ви сильні, обдаровані, завзяті. Але пам'ятайте, Без Бога, ані до порога».

за повідомленням
Марії Гарасимчук 

banner

Архів
^ Догори